ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Πριν τις εκλογές....

 
 
 
Δεν υπάρχουν γενικά χριστιανικά κόμματα. 
 
Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.
 Η Εκκλησία ποτέ δεν είχε πολιτικούς φίλους. Κάποτε μόνο και ενίοτε είχε κυβερνώντες να την στηρίζουν και αυτό ποτέ δίχως ανταλλάγματα, ή απλά επειδή είναι Εκκλησία.Και η Εκκλησία και στην Ελλάδα έχει ρίζες στο λαό.
Αντίθετα, πάντα είχε πολλούς εχθρούς. Ανοιχτούς και κρυφούς. Βέβαια, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιοί είναι πιο επικίνδυνοι. 
 
Και δυστυχώς οι πολώσεις του έθνους μεταφέρονται και στην Εκκλησία. Όλοι συμβάλουν σ'αυτό με την θετική, αρνητική ή ουδέτερη στάση τους.Και όλοι φανατίζονται ή πανικοβάλλονται με προεκλογικές στάσεις και εξαγγελίες διαφόρων.
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΟΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Δεν πρέπει να μας ενθουσιάζουν οι δεφένσορες, ούτε να μας σκιάζουν οι αποδομητές. Πίστη και ψυχραιμία. Μη χαλαλίζετε την λατρεία σας σε ψεύτικους θεούς. Εμείς οι χριστιανοί να μην γινόμαστε πρόβατα. Δεν λέω να είμαστε εκτός. Λέω πώς ό,τι τελικά και αν ψηφίσει ο καθένας μας, να είμαστε υπεράνω για να χειροκροτάμε τα καλά και να στιγματίζουμε τα άδικα. 
 Ό,τι ειναι να γίνει κατά της Εκκλησίας θα γίνει, όποιος και να βγεί. Αυτά είναι προδιαγεγραμμένα. Ας μείνουμε ψύχραιμοι. Κανένας δεν ορίζει την συντέλεια του κόσμου.
Και για να προλάβουμε τους ψευδοπροφήτες, αυτή δεν ορίζεται βέβαια μόνον από το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: