ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

Ιωάννης ο "κεχρισμένος"!

Το σχόλιο αυτό γράφτηκε μόλις στην σελίδα facebook του αγαπημένου φίλου παπαΠαντελεήμονα Γιαννικουρή. Το πρόσωπο κατά του οποίου βάλλομαι εκ πρώτης όψεως δεν αξίζει τον κόπο. Μια που είναι όμως ηθελημένα παραληρηματικός και σαλός-Κύριος οίδε γιατί- (παθολογικά αίτια δεν είναι πιθανά, αλλιώς θα του χάριζα μόνον την συμπάθεια μου) και  ειδικά επειδή πολλοί , κυρίως πολλές , τον διαβάζουν με στόμα χάσκον  και τρομολαγνεύονται με εκείνον και τις μπαρούφες του , σκέφθηκα παρακινούμενος από την αιώνια... προπέτεια μου να παρέμβω. 



Πατέρες και αδελφοί καλησπέρα σας. Με το θάρρος του οικειότατου φίλου του παπα Παντελεήμονα Γιαννικουρή μπήκα και εγώ στον χώρο του για να τα πώ όξω από τα δόντια. Συγχωρείστε με. Δεν είναι πνεύμα οξυθυμίας που με παρακινεί να παρέμβω. Μόνο ευθύνης.

Είναι πραγματικα ελπιδοφόρο όσο και οδυνηρό να προσπαθεί ο άνθρωπος σήμερα να συσπειρωθεί γύρω από ιδέες ή πρόσωπα και να εμπιστευθεί σ'αυτά όλες του τις αγωνίες και τις προσδοκίες. Ιδιαίτερα όταν αυτά τα πρόσωπα φάινεται πώς αγαπούν αυτή τη δόλια και πονεμένη πατρίδα και πάνω απ'όλα του Χριστού την πίστη την αγία, τη μάνα μας Ορθοδοξία. Υπάρχουν όμως και απατεώνες.Πολλοί γοητεύονται από τον ζήλο ή τον "ποιητικό" μυστικισμό κάποιων και βλέπουν σ'αυτούς τους ιδανικούς ευαγγελιστές και "προφήτες" της ιδανικής πίστης. Έτσι και ο επιλεγόμενος "βασιλεύς των μπαστάρδων παιδιών της γης "( διάβαζε αυτοχρισμένοςβασιλιας μαρμαρωμένος Ιωαννης Βατάτζης) προσωπικότητα ιδιάζουσα και ηθελημένα παραληρηματική προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να αγγίξει τις καρδιές κάποιων. Ο άνθρωπος είναι γνωστός στο διαδίκτυο. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο κάποιοι επιτήδειοι προσπάθησαν δια ιδιοχείρων σχεδίων πάνω σε τοίχους και ψευδοπροφητειών να οικειοποιηθούν το θρύλο του μαρμαρωμενου βασιλιά. Φυσικά πολύ λίγοι τους πίστεψαν και το θέμα έληξε. Δεν ξέρω ποια σχέση έχει μαζί τους ο ψευδοιερεας και ψευδόχριστος εκείνος, πάντως ανακυκλώνει την ίδια ιστορία. Όταν τον πρωτοεντόπισα στο διαδίκτυο δεν έδωσα σημασία. τον εξέλαβα ως γραφικό ή ιδιάιτερο τύπο. Τον συμπάθησα ακόμα.Αλλά με το χέρι στην καρδιά πιστεύω και καταθέτω πώς προκειται για κάποιον επιτήδειο , ηθελημένα αφελή και προσχηματικά παραληρηματικό με άγνωστους σκοπούς . Μπορεί στην τελική να κάνει και την πλάκα του ο άνθρωπος. Πάντως δεν είναι να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.Ας θυμηθούμε όλοι πως οι προφητείες και η αποκάλυψη όταν αναφέρονται σε βασιλιά που θα κατανικήσει τις δυνάμεις του σκότους,όποιες δυνάμεις , αναφέρονται μόνο στον Ιησού τον λεγόμενο Χριστό. Πας τις έτερος ΑΝΤΙΠΟΙΕΤΑΙ τον τίτλο του Βασιλέως των βασιλέων Χριστού και ονομάζεται από την παράδοση μας αντίχριστος.Ο θρύλος του μαρμαρωμένου βασιλιά επετέλεσε τον σκοπό του με την εθνεγερσία του 21.

Και κλείνοντας ας καταλάβουμε και ας εννοήσουμε πώς όσο και αν αγαπαμε τη Ρωμηοσύνη, η βασιλεία των ουρανών είναι μόνο καθαρά πνευματική υπόθεση και δεν περνά ούτε μέσα από την Αγια Σοφιά,ούτε από την Μικρασία,ούτε από κάθε εθνική αξίωση και όραμα αλλά μόνον μέσα από τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.


χμμμ...άμα έλαβα προπετώς ρόλο ιεροεξεταστή μην διστάσετε να μου το επισημάνετε...

2 σχόλια:

Vater Panajiotis είπε...

Αδελφέ,
το ζήτημα της Κύπρου δεν έληξε καθόλου! Έχω ενορίτες που πηγαίνουν συχνά στο Τραχώνι και μάλιστα έχουν αφιερώσει ουκ ολίγα περιουσιακά στοιχεία! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πως δεν υπάρχουν μετά Χριστόν προφήτες! Τέλος! Οι κόκκινες μηλιές κλπ ας μην μας παρασύρουν εκτός του δρόμου του Κυρίου με τηλε-πλασσαρισμένες εκδόσεις-προφητείες και άλλα χαριτωμένα.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Ακόμα χειρότερα!