ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

Τα “πράσινα μήλα” έφαγαν το “Αρχονταρίκι” της ΕΤ1!!!

Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή στην πρωινή ζώνη της Κυριακής.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεαδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο 2010 η ΕΡΤ δεν πλήρωνε χρήματα για την εκπομπή διότι παίζονταν επαναλήψεις και όχι νέα επεισόδια επομένως δεν είναι το θέμα του κόστους που επηρέασε την απόφαση.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω fax, επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.
Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.
1) Τηλέφωνο
2106066845 begin_of_the_skype_highlighting              2106066845      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 2106066845 end_of_the_skype_highlighting Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος
2107758824 begin_of_the_skype_highlighting 2107758824 begin_of_the_skype_highlighting              2107758824      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης
2107761169 begin_of_the_skype_highlighting 2107761169 begin_of_the_skype_highlighting              2107761169      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη
2107407070 begin_of_the_skype_highlighting 2107407070 begin_of_the_skype_highlighting              2107407070      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting ή             2106066000 begin_of_the_skype_highlighting 2106066000 begin_of_the_skype_highlighting              2106066000      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ
2) Τηλεομοιότυπο (fax)
2106009325 begin_of_the_skype_highlighting 2106009325 end_of_the_skype_highlighting Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος
2107797776 begin_of_the_skype_highlighting 2107797776 begin_of_the_skype_highlighting              2107797776      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης
2107761056 begin_of_the_skype_highlighting 2107761056 begin_of_the_skype_highlighting              2107761056      end_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη
3) Διαδίκτυο
Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κέντρου Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ. Συμπληρώστε την εν λόγω φόρμα για έκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.
Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο keep@ert.gr
4) Ταχυδρομείο
ΚΕΕΠ ΕΡΤ
Μουρούζη & Ρηγίλλης 4
10674 Αθήνα
«Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις»
http://www.antibaro.gr/node/2872
========================================================================
ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ “ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ”
===============
. Ὅπως ἔγινε ἤδη γνωστό, ἡ 19ετὴς κυριακάτικη ἐκπομπή ‘‘APXONTAPIKI’’ (ΕΤ 1) τοῦ Μητρ. Δημητριάδος κ. Ἰγνατίου ἔπεσε θύμα τῆς ἀναμορφώσεως τοῦ προγράμματος ὑπὸ τοῦ Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Λάμπη Tαγματάρχη.
. Φυσικὰ ἡ εἴδηση αὐτὴ δὲν μπορεῖ νὰ συνιστᾶ οὔτε κατ᾽ ἐλάχιστον αἰφνιδιασμό. Ἀντιθέτως παράξενη θὰ μποροῦσε νὰ θεωρηθεῖ ἡ “ἀνοχὴ” τοῦ Καθεστῶτος ἀπέναντι σὲ μιὰ ἐκκλησιαστικὴ ἐκπομπὴ μὲ πλῆθος κοινωνικῶν θεμάτων ποικίλου ἐνδιαφέροντος (ὄχι μόνο θεολογικοῦ). Τὸ Κράτος εἶναι ὁλοφάνερο πὼς ἔχει κάνει τὶς ἐπιλογές του. Δὲν ἔχει ἀναστολές. Καὶ βιάζεται. Πολύ!

. Ἑπόμενο στάδιο τοῦ ἀναθεωρημένου προγράμματος θὰ εἶναι ἡ διακοπὴ τῆς ἀναμεταδόσεως τῆς Θ. Λειτουργίας (παρεμπιπτόντως, ἡ ἀναμετάδοση τῆς Θ. Λειτουργίας ἔχει “ἐναντίον” της καὶ ἰσχυρότατες θεολογικὲς ἀντιρρήσεις).

. Τὸ γεγονὸς τῆς διακοπῆς τῆς ἐν λόγῳ ἐκπομπῆς μὲ ὑψηλὴ ἀκροαματικότητα καὶ στὸν Ἀπόδημο Ἑλληνισμὸ εἶναι ἄλλο ἕνα καθαρὸ δεῖγμα πὼς οὐ συγχρῶνται Ἰουδαῖοι Σαμαρείταις. Καὶ πὼς ἡ ΣΥΝΑΦΕΙΑ…! μὲ τοὺς Ἐργολάβους τῆς Ἀλλοτριώσεως καὶ ὅλους τοὺς ἄλλους Ἐπιβούλους τῆς Πίστεως καὶ τῆς Αὐτοσυνειδησίας εἶναι αὐστηρῶς περιορισμένη.
ΠΗΓΗ:
Χριστιανική Βιβλιογραφία

από

5 σχόλια:

κοινωνιολόγος είπε...

το συγκεκριμένο άρθρο για τα πράσινα μήλα έχει αναπαραχθεί από πάρα πολλά blogs και ακολούθησε ένα αρθράκι πανικού με την υπογραφή του κ.Χολέβα που υπερασπίζεται το "Αρχονταρίκι" σαν να επρόκειτο για εθνική υπόθεση. πλάκα κάνουν! ασφαλώς και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ όπως μας ζητάνε για την απόσυρση της εκπομπής ενός αμφιλεγόμενου προσώπου που επιδίδεται σε ποιμαντικούς πειραματισμούς και μεταπατερικές αρλούμπες. τι σκοπό έχουν; να σφυγμομετρήσουν πόσοι θέλουν τον Ιγνάτιο; γιατί να θέτουν το δίλημμα Ιγνάτιος ή τίποτα; καιρός να περάσουμε στην μετά-"Αρχονταρίκι" κατάσταση. προσωπικά προτιμώ τα ιερά μονοπάτια στην ετ3, δεν θέλω να παρακολουθώ συζητήσεις δημητριαδο-ακαδημαϊκές. η υπόθεση είναι στημένη διαφήμιση για τον new αρχιεπίσκοπο.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Καλημέρα.

Ομολογώ πώς πέρασαν απ'το μυαλό μου και την κριτική μου, οι παραπάνω παράμετροι και ως ένα σημείο συμφωνώ. Επίσης και εγώ προτιμώ σχετικές εκπομπές του τρίτου καναλιού. Επιπλέον, δεν μπορώ εκ των πραγμάτων να είμαι συχνά τηλεθεατής της συγκεκριμενης εκπομπής λόγω φόρτου του κυριακάτικου πρωινου.

Ωστόσο, η διακοπή της εκπομπής δεν αντανακλά στο πρόσωπο του συγκεκριμμένου πατρός, ούτε στην ιδιάζουσα θεματολογία, αλλά σε αυτήν ταύτην την Εκκλησία. ¨Οταν η Εκκλησία θα πρέπει να φιμωθεί, υπάρχουν πολλά υποκατάστατα για ... πνευματική κατανάλωση:οικολογία,ουμανισμοί, ψυχολογίες. Το θέμα λοιπόν είναι ευρύτερο και όχι προσωποκεντρικό.

κοινωνιολόγος είπε...

η διακοπή της εκπομπής "Αρχονταρίκι" είναι επομένως ένα πρόβλημα που μας διχάζει, καθώς όχι αναίτια, την αντιλαμβάνεστε ως επίθεση εναντίον της εκκλησίας από το άθρησκο κράτος μέσω της ελληνικής τηλεόρασης που όλοι την πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την υποκατάστασή της με φτηνές εικονολογίες και εκπομπές μαγειρικής, γυμναστικής και ταξιδίων. επειδή όμως παρουσιαστής είναι ο συγκεκριμένος ιεράρχης που έχει υποστηρίξει ότι ο Χριστός απαρνήθηκε την θεότητά του ( http://www.impantokratoros.gr/ptheodoros_ekklhsiastikh_epikairothta.el.aspx ) , που έχει στραφεί εναντίον του ομολογητού σεβασμιοτάτου Πειραιώς μαζί με την κα.Μπακογιάννη, γιατί κυρίως δεν αναγνώρισε την Θεολογική Ακαδημία της μητροπόλεώς του, που ενδεικτικά να μην μακρηγορώ οι εβραίοι του Βόλου τον αποκαλούν "Ποιμένα μας", είναι πολλά μαζεμένα, για να στεναχωρηθούμε που θα στερηθούμε την εκπομπή του. στην Θεσσαλονίκη υπάρχει το κανάλι της 4Ε και δεν θα μας λείψει το "Αρχονταρίκι"

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Σεβαστόν. Ωστόσο πρέπει να βλέπουμε πίσω απ'την επιφάνεια.

κοινωνιολόγος είπε...

Δελτίο Τύπου ΕΡΤ

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την εκπομπή «Αρχονταρίκι» που μετέδιδε η ΕΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:Η μετάδοση της μικτής παραγωγής «Αρχονταρίκι» ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.

Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=8537

αναδημοσίευση από ζωντανό ιστολόγιο (http://istologio.org/?p=2548&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+istologio+%28Alive+blog%29)