ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

Εις την χαράν της Θεοτόκου


Οι αγγελικές δυνάμεις προπορευτείτε,κάτοικοι της Βηθλέεμ προετοιμάσατε την φάτνη, γιατί ο Λόγος γεννιέται και η Σοφία ετοιμάζεται να έρθει! Εκκλησία ετοιμάσου να Τον προϋπαντήσεις και στην χαρά της Θεοτόκου όλοι οι λαοί ας πούμε: Δοξασμένος, ναι δοξασμένος να είναι ο Θεός μας πού ήλθε! Τα βουνά ας σταλάξουν γλυκασμό, γιατί να! Φτάνει ο Θεός από Θαιμάν! Θρησκείες των ειδώλων, νικιέστε τώρα!Χαρείτε προφήτες και οι πατριάρχες σκιρτήσατε! ¨Άνθρωποι χορέψτε γεμάτοι με Θείο Πνεύμα! Ο Ισχυρός και μεγάλος Άρχοντας, ο Χριστός γεννιέται σαν άνθρωπος.Ο Βασιλιας των Ουρανών στην γη καταφτάνει! 
Πλησιάζει ο Χριστός, προετοιμάσου Βηθλεέμ. Ήδη ανατέλει σαν αυγή η σωτηρία των Εθνών.Προετοίμασε την φάτνη,μάζεψε τους Βοσκούς, προσκάλεσε τους Μάγους από την Περσία! Οι στρατιές των Ασωμάτων Νοών,(ήδη) κραυγάζουν:Ο Βασιλιάς των Ουρανών καταφτάνει στην Γη!
Καινούριε εσύ Ισραήλ(Εκκλησία) πού ψάλλεις το νέο τραγούδι!Εσύ που τραγουδάς την ουράνια εκείνη μελωδία (των αγγέλων), γέμισε με ευφροσύνη και τέρψη και αγαλλίαση και χόρευε!Γιόρταζε με λαμπρότητα το πανηγύρι σου,γιατί ο Θεός πού προφητέυτηκε πώς θα φανεί από το Θαιμάν, φάνηκε!Αυτός ο ίδιος μέλλει να λουστεί ως άνθρωπος στα ρεύματα του Ιορδάνη.

άγιος Ρωμανός Μελωδός


Δεν υπάρχουν σχόλια: