ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Απριλίου 02, 2018

Μ. Δευτέρα βράδυ: Η στιγμή που πέθανε η θρησκεία...




Απόψε το βράδυ θα ακούσουμε το εκτενέστατο ευαγγέλιο με τα φοβερά ουαι,τα οποία εξαπέλυσε ο Χριστός σε γραμματείς και φαρισαίους και δι αυτών σε κάθε νομότυπη θρησκευτική εξουσία και την κλειστή σέχτα,ο ιερατείο του ναού.Επί τριαμισι χρόνια οι αυστηροί άνθρωποι της θρησκείας εθεταν προσκόμματα και σκανδαλα στο έργο του Ιησού για να μην χάσουν την αποκλειστικότητα και τον έλεγχο πάνω στον λαό.Εχθές ο Ιησούς τους παρομοίασε με τους κακούς γεωργούς που σκότωσαν τους αληθινούς δούλους του Θεού και κατέστρεψαν τον αμπελώνα του ισραήλ,για να τον κανουν κτήμα της πλάνης και της εξουσίας τους.Επίσης πρόβλεψε ότι θα Τον θανατώσουν και προκάλεσε την αυθαίρετη καθαρότητα τους,προκρίνωντας τους μετανοημενους αμαρτωλούς και τις πόρνες ως αληθινούς μαθητές της βασιλείας.Απόψε τελειωνει με το ιουδαϊκό ιερατείο και καθε θρησκευτικό κατεστημένο.Ο καιρός της κρίσης και των εσχατων έφθασε.Τέλος στις σκιές,τους τυπους και την μακροθυμία.Τώρα ο Χριστός μέσα στο Ιερό είναι ο Γιαχβέ στην δόξα Του που κρίνει τον απειθή λαό και εκδικείται την προφητοκτονία ολων των αιώνων.Τώρα είναι η ωρα του κατακλυσμού,είναι το πάσχα,τα έσχατα.Τωρα εγκαινιαζεται η Εκκλησία.Ανοίγει και παλι η κιβωτος και όποιος παραμένει στο μίσος και την θρησκοληψία-ειδωλολατρία μενει απ εξω. Ο Ησαΐας προφήτεψε ότι θα καταδικάσουν τον μεσσια και θα μείνουν αυτοκατακριτοι. Ο Χριστός θα προφητευσει την καταστροφή και του ιδίου του Ναού. Ο Θεός των πατέρων εγκατελειψε το Ιερό Του.Ηλθε ο ιδιος ως Ανθρωπος στον ναό Του και οι δικοί Του δεν Τον γνωρισαν . Τώρα η σωτηρία φθανει για τα εθνη και όσους από τους ταπεινούς ιουδαίους πίστεψαν. Εγκαινιζεται καινή διαθήκη. Εγκαινίζεται η πιστη και η αποκαλυψη.
Αυτά τα ουαί ισως απευθυνονται και στον καθένα μας αν παραμένουμε στον θρησκευτικό τύπο χωρίς ουσία ή αν εχουμε μεγάλη ιδέα για την σπουδαιότητα μας, εξουθενώνοντας τους αλλους. 
Ο Σταυρός πέφτει αναμεσα μας σαν μαχαίρι.Θα μείνουμε στα είδωλα της θρησκευτικης αυταρκειας ή θα ζησουμε σαν κοινωνικα και μεταδοτικά μέλη τη εκκλησίας;...

από ανάρτηση μου στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: