ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2020

Αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών.


Η ιστορία μιας Σύριας μάνας που το ΙSIS σκότωσε τον γιο της επειδή ήταν Χριστιανός και τον έλεγαν Γεώργιο.

Τα τελευταία χρόνια, τα χώματα της Συρίας, της πατρίδας μεγάλων Αγίων, όπως των Αγίων Ισαάκ και Εφραίμ και άλλων, ποτίζονται με το αίμα των χριστιανών μαρτύρων που δολοφονούν οι Τζιχαντιστές. Για έναν από αυτούς, τον Γεώργιο, μιλάει η μητέρα του, η κυρία Ασσάφ…
Σκότωσαν και βασάνισαν τον γιο της επειδή ήταν Χριστιανός και τον έλεγαν Γεώργιο… ένοπλοι μαχητές έιχαν επιτεθεί στη γειτονιά. Φοβόταν γιατί ήταν μόνη με το γιο και την κόρη της, ο σύζυγός της ήταν μακριά στη Δαμασκό. Είπε να φύγουνε γιατί είχανε δει εκατοντάδες δολοφονίες. Μέλη 200 διαφορετικών οικογενειών τους πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια τους.
Ένας γείτονάς της της είπε «Αχ Eissa, το ISIS σκοτώνει τους Χριστιανούς », και της πρότεινε να τους πάρει στο σπίτι του. Μείνανε μαζί τους για λίγο, αλλά αποφασίσανε να φύγουνε.

Ο μουσουλμάνος γείτονάς τους ήθελε να τους σώσει με κάθε τρόπο. Και παρακολουθούσε το δρόμο με την πρώτη ευκαιρία να φύγουν, αλλά ο δρόμος δεν ήταν ποτέ ασφαλής, περαστικοί σκοτώνονταν συνέχεια. Αργότερα, ακούσανε ότι οι μαχητές άρπαξαν 6 ισχυρούς άνδρες που εργάζονταν στο αρτοποιείο και τους έκαψαν μέσα στο φούρνο. Στη συνέχεια, έπιασαν περίπου 250 παιδιά και τα ζύμωσαν σαν ζύμη στο μηχάνημα ζύμωσης του αρτοποιείου. Το μεγαλύτερο ήταν 4 ετών. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι Ισλαμιστές μαχητές πήραν είδηση ότι ο στρατός θα εισβάλει στην περιοχή, άρχισαν να ρίχνουν τα παιδιά από τα μπαλκόνια ως προειδοποίηση, για να τρομάξουν τον στρατό και να τον κρατήσουν έξω από τη γειτονιά. Η πιο διαβόητη σφαγή έγινε στην Adra al-Ummaliyah. Στην αρχή έσφαζαν τους Χριστιανούς και μετά άρχισαν να σκοτώνουν το στρατιωτικό προσωπικό.
Δύο στρατιώτες μπήκαν στο σπίτι τους και είπε στον γιο της ότι μπορεί να σκοτωθούνε εξαιτίας των στρατιωτών που κρύβονται εκεί. Ο γιος της της απάντησε: «Προτιμώ να πεθάνω από το να φύγω». Έτσι λοιπόν, όταν η ISIS εισέβαλε στο κτίριο της κατοικίας όπου ζούσανε, ο γείτονάς τους ήρθε και ζήτησε από τον γιο της να πει ότι τον λένε με το μουσουλμανικό όνομα, Khaled, αλλά του λέγει: «Όχι. Όχι. Δεν θέλω να πεθάνω με το όνομα Khaled »
Και λέει στην μητέρα του: «Δεν γίνεται μητέρα, δεν θέλω να πεθάνω με ξένο όνομα. Θέλω να πεθάνω με το όνομα Γιώργος.» Ζήτησε από το γιο της να κρυφτεί, αλλά αρνήθηκε και της είπε «Μητέρα, δεν θέλω να κρυφτώ. Εσύ είσαι εκείνη που με δίδαξε να ακολουθώ αυτά που λέει ο Χριστός, «όποιος με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ κι Εγώ ενώπιον του Πατέρα μου που είναι στον ουρανό», έμεινε έκπληκτη από τα λόγια του και είπε , «Πιστεύουμε αληθινά στον Θεό.»
Ένας από τους γείτονές τους ενημέρωσε την ένοπλη ομάδα των τζιχαντιστών ότι στρατιώτες κρύβονταν στο σπίτι τους, κι έτσι έφτασαν στο σπίτι σαν τρελοί και συνέλαβαν τον γιο της. Του είπαν ότι δεν θα τον σκότωναν εάν εγκατέλειπε τη θρησκεία του, αλλά τους είπε «Ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την πίστη μου», εξεμάνισαν και τον έσυραν στο διπλανό δωμάτιο όπου τον χτύπαγαν με τις κάνες των όπλων.
Τον άκουγε να ουρλιάζει, και ικέτευε τον Κύριο να τον πάρει, να επιτρέψει να τον πυροβολήσουν έτσι ώστε να μην υποφέρει. Πράγματι, τον τράβηξαν στο κατώφλι και τον πυροβόλησαν. Τον σκότωσαν επειδή το όνομά του ήταν Γιώργος. Επειδή ήταν Χριστιανός. Ήταν μόλις 18 χρονών. Και λέει η μητέρα του ‘’Με παρηγορεί ότι πέθανε σαν αληθινός Χριστιανός. Είναι ζωντανός στον ουρανό. Δόξα τω Θεώ! Προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Ελπίζω η Συρία να ζήσει ξανά ειρηνικά και η κατάσταση να βελτιωθεί. ‘’

Ζει στην Βασιλεία του Θεού με τους αγίους και με τους μάρτυρες!
Άγιε νεομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε υπέρ ημών!!!
Iconandlight

Δεν υπάρχουν σχόλια: