ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ

Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 8.4.2011.
Ο Σεβ.Μητροπολίτης θα χοροστατήση στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων, ώρα 7 μ.μ.
Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας του Ακαθίστου θα ψαλή δέησις υπό του Μητροπολίτου, προ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου, και θα γίνη λιτάνευσις του Ιερού Σκήνους από τον μικρό Ναό στον μεγάλο Ναό, και θα παραμείνη μέχρι την Τρίτη της Διακαινησίμου, όπου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα επανέλθη και πάλι στην θέσιν του.
Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2011, εορτάζει η τοπική μας Εκκλησία την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω Ασκήσαντος.
Το εσπέρας του Σαββάτου, 9 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., θα τελεσθή στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, όπου φυλάσσεται το χαριτόβρυτο Σκήνος του Αγίου μας, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος Αρχιερέως, ο οποίος και θα κηρύξη τον Θείον Λόγον.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, και περί ώρα 10 μ.μ., θα τελεσθή Αγρυπνία (Μικρὸν Απόδειπνον, Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, Νυκτερινή Θεία Λειτουργία).
Θα χοροστατήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ώρα 10 μ.μ. – 2 π.μ.
Το πρωΐ της Κυριακής, 10 Απριλίου, θα τελεσθή Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Αγίου εντός της Ιεράς Μονής.
Το απόγευμα της Κυριακής, και περί ώρα 6 μ.μ., θα τελεσθή ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα ψαλή η Παράκλησις του Οσίου Πατρός ημών Σάββα και θα ομιλήση ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος με επίκαιρο θέμα.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα κλείση την περίοδο των ομιλιών των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Την Εορτὴν του Αγίου Σάββα θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Αρχιερείς Ρόδου κ.κ. Κύριλλος και Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.
Γνωρίζουμε δε ότι η Ναυτιλιακὴ Εταιρεία "Δωδεκάνησος Seaways" του κ. Γ.Σπανού προς εξυπηρέτησιν των προσκυνητών από Ρόδο, Σύμη, Κω προς Κάλυμνο, θα κάνει έκτακτα δρομολόγια το Σάββατο 9.4.2011 και την Κυριακή 10.4.2011 (τηλέφωνο εταιρείας: 22410 70590 begin_of_the_skype_highlighting              22410 70590      end_of_the_skype_highlighting).
Ο Εσπερινός της Εορτή του Αγίου Σάββα θα αναμεταδοθή από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας του Πειραιά μέσω του Εκκλησιαστικού Σταθμού Καλύμνου "Αλήθεια FM".
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: