ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Μαρτίου 08, 2016

Με τι λοιπόν να παρομοιάσω τη γενιά αυτή; Είναι όμοια με παιδιά που κάθονται στις αγορές, τα οποία παίζοντας φωνάζουν στα άλλα και λένε: “Σας παίξαμε αυλό και δε χορέψατε, θρηνήσαμε και δε χτυπήσατε τα στήθη σας”.

...Να σας πώ κομμένο το παραμύθι με τους κακούς χριστιανούς πού "κολλάνε" στους μουσουλμάνους. Εμένα σαν χριστιανό ιερέα με προσβάλει αυτό. Αλλο χριστιανός και άλλο να γεννήθηκες στην Ελλάδα και να γράφουν τα χαρτιά σου χριστιανός ορθόδοξος.Η λέξη χριστιανός είναι πολύ βαριά και ασήκωτη και λίγοι την υποστηρίζουν. Μη δημιουργείτε θέμα αντιπαλότητας μεταξύ ανθρώπων και μην ρίχνετε λάσπη σε ένα ολόκληρο σύστημα πιστών ανθρώπων για κάποια καθάρματα.Τα ίδια λένε και αυτοί πού πολεμούν την Εκκλησία, πρό κατά και μετά του προσφυγικού. Ο χριστιανός ξεχωρίζει. Χωρίς αυτόν θα είχε σβήσει αυτός ο κόσμος.

 Τόσοι χριστιανοί σταυρώνονται καθημερινά για τον συνάνθρωπο. Δεχονται τους ονειδισμούς του Χριστού, περπατάνε στην θλιμμένη οδό, σηκώνουν τον σταυρό τους. Κανείς δεν τους προβάλει ως πρότυπο Χριστιανών! Μιλάμε για χριστιανούς, μόνο όταν κάποιοι ηλίθιοι πετάνε γουρουνοκεφαλές στα στρατόπεδα προσφύγων.

Δεν είδαν τους νέους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς πού κόβουν την μπουκιά τους, την υπερφορολογημένη και δυσεύρετη στις μέρες μας μπουκιά τους για να ταΐσουν τους ξένους; Και πολλές φορές ταΐζουν ανθρώπους οι οποίοι δεν δείχνουν και ευγνωμοσύνη! Δεν είναι όλοι καλοί και δεν τους έχει μαλακώσει ο πόλεμος και η συμφορά. Και όμως οι έλληνες ταΐζουν και το νιώθουν και υποχρέωση τους. Αυτά δεν τα βλέπουν κάποιοι; Δεν ξέρουν πώς κάτι τέτοιους χαρακτήρες στην Ελλάδα δεν τους έχει πλάσει ο ευρωπαϊκός ανθρωπισμός, πού είναι χόμπι και καθηκοντικός καιροσκοπισμός και δεν τους έχει διαμορφωσει κανένα κόμμα ή ιδεολογία. Η ορθοδοξία τους έπλασε έτσι δοτικούς και πονετικούς. Η ανάσα του Χριστού στην Ελλάδα και ας μην είναι κάποιοι καν συνειδητοί χριστιανοί. Αυτοί όμως πού κατηγορούν ξέρουν να λένε πώς χριστιανοί είναι μόνο αυτοί πού πετάνε γουρουνοκεφαλές. Παίζουμε το παιχνιδάκι του κάθε αντίχριστου, πού δεν έχει σηκωθεί από την καρέκλα του μια φορά να δώσει ένα κουλούρι σε έναν άνθρωπο που πεινάει, πού δεν ξέρει τον δρόμο του νοσοκομείου και της φυλακής, πού αποφεύγει τον πόνο για να μην χαλάσει η πολύτιμη διάθεση του, αλλά από κριτική σχίζει και βροντά!

από σχόλια μας στο φβ 



Με τι λοιπόν να παρομοιάσω τη γενιά αυτή; Είναι όμοια με παιδιά που κάθονται στις αγορές, τα οποία παίζοντας φωνάζουν στα άλλα 

 και λένε: “Σας παίξαμε αυλό και δε χορέψατε, θρηνήσαμε και δε χτυπήσατε τα στήθη σας”. 

Περιμένω τον οίκτο σας και την συμπαράσταση σας και την αγανάκτιση σας για τους χριστιανούς πού σταυρώνοντα στην Ανατολή, για τα μνημεία πού καίγονται και κατεδαφίζονται, για τους βιασμούς, τις εξορίες, τις ταπεινώσεις, τις σφαγές. Χριστιανοί είναι και αυτοί! Και ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Πού είναι η θλίψη σας και η αγανάκτιση σας;Και για να το επεκτείνω: και οι γεζιντί και οι μουσουλμάνοι και οι αλεβίτες πού σκοτώνονται και καταστρέφεται η ζωή τους άνθρωποι είναι και αυτοί! Μπορεί να μην ήρθαν ως την πόρτα σας για να σας εξασφαλίσουν επιδοτήσεις και εύκολο πολιτικό λόγο, αλλά παραμένουν άνθρωποι; Πού είναι η αγανάκτιση και η αγάπη σας;Εξαντλείστε την μόνο σε αυτούς πού καίνε στρατόπεδα και πετάνε γουρουνοκεφαλές, γιατί άλλωστε μόνο αυτοί είναι "χριστιανοι". Ε ρε υποκριτές!Γενιά διεστραμμένη!Συκοφάντες! Άνθρωποι χαλασμένοι πού ψάχνετε το κακό για να φαίνεστε εσείς δίκαιοι ανάμεσα στους ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: