ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Στην Αγία Μακρίνα Καλύμνου

χαρά απόκρυφη, κατάνυξη μυστηρίου

ανατολή από το κελλί μας


Μιάμιση μέρα αξιωθήκαμε την ζωή του επιγείου παραδείσου στο Ησυχαστήριο της Αγίας Μακρίνας Καλύμνου και πολύ εκατανύχθημεν και γεμίσαμε τις πνευματικές μας "μπαταρίες".

Ευλογημένοι όσοι έχουν τέτοιες εμπειρίες, μακρυά από την τριβή με τον ίδιο τον εαυτό τους και την οξείδωση της μέριμνας και των ανθρώπων πού δουλεύουν σε αυτή. Μακάριοι θα μασταν αν ήμασταν ολίγον τί από φυσικοί άνθρωποι, όπως μας έταξε ο Θεός και εκεί πού μας έβαλε εξ αρχής. Αβραμιαία η φιλοξενία της γερόντισσας και η αγάπη όλο περιποίηση και φροντίδα των Αδελφών.Η παρουσία της Αγίας διάχυτη σε όλα.Εκεί το νυχθήμερο είναι ακολουθία ευχαριστίας μέσα και έξω από τον ναό. Αξέχαστες στιγμές. Με υπόσχεση να επανέλθουμε το συντομότερον.

Να πούμε και αυτό:Ανεξάρτητα με το τί πρεσβεύει ο καθένας και τί έχει μέσα του είναι μια φοβερή και πονεμένη εμπειρία να είσαι ανάμεσα Ανατολή(τη λεγομένη τουρκία), Ίμια , Ψέριμο και Κάλυμνο και να βλέπεις από την θυρίδα της κόγχης το Αιγαίο και πέρα την Ανατολή, την πατρίδα της Αγίας και να εύχεσαι υπέρ του ευσεβούς ημών Γένους και του φιλοχρίστου στρατού και υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. Εκεί καταλαβαίνεις ποιός είσαι, τί κάνεις,γιατί είσαι εδώ, ποιές είναι οι ρίζες σου. Αίσθηση πού νιώθεται αλλά δεν περιγράφεται.., Καρδιακές εμπειρίες πού δανείζονται σκιρτήματα από το DNA μας για να λάβουν σάρκα, παντρεμένες με την εμπειρία, ανεξαρτήτα από φτηνές διπλωματίες, πολιτικολογίες και εθνικολογίες. Καρδία καιομένη! Όποιος έχει καρδιά μας νιώθει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: