ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι προφητολάγνοι για το αίσχος του "Παστιτσίου"

(το παρακάτω κείμενο πάσχει στην σύνταξη και τίθεται σε άμεσο λόγο, γιατί πρόκειται ουσιαστικά για μιαν ανάρτηση μου στο Facebook. Περιέχει σκληρές αλήθειες και δεν συνιστάται η ανάγνωση του από "ευαίσθητους αδελφούς")

Ειστε ελεύθεροι εν Χριστώ άνθρωποι, απαλλαγμένοι από κάθε αγωνία και φόβο, με προσήλωση στην βασιλεία του Θεού και μόνον σ αυτήν. Μη δίνετε βάση σε μοντέρνες ψευδοπροφητείες πού αποδίδονται σε σύγχρονους Γέροντες και αποκοιμίζουν κάθε πνευματικό αισθητήριο, τρέφοντας κοσμικές και υλικές φιλοδοξίες,έστω και αν ξεστομίζονται από σεβαστούς αγιορείτες ή γηραιούς επισκόπους ή το ελεεινότερο αποδίδονται σε αυτούς. 
ΚΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Ο Γέροντας Παΐσιος δεν μίλησε μόνο για "σπανάκια" και στρατιωτικές επιτυχίες. Κυρίως μίλησε για πνευματικά θέματα σαν παλαιός αββάς της ερήμου και ωφέλησε με τους λόγους και τα θαύματα του χιλιάδες ψυχές. Έψαχνα νά βρω ένα απόφθεγμα του στο διαδίκτυο και δεν το έβρισκα γιατί έπεφτα συνεχως σε σελίδες και προφητολογίες πού αφορούν τα εθνικά μας, με τις οποίες ενθουσιάζονται μάλιστα τα πιο ετερόκλητα στοιχεία, ορθόδοξοι, γοχ, παγανιστές, άθεοι ,ευσεβείς χριστιανοί και ασεβείς χριστιανοί ή ετερόθρησκοι και δεν συμμαζεύεται, σαν να πρόκειται για κάποιον ουφολόγο προφήτη της μόδας πού συγκινεί τις πλατειές μάζες! Αυτός είναι ένας περίεργος...συγκρητιστικός εμπαιγμός της πίστης μας και βλασφημία του ιδίου του προσώπου του Γέροντα.

Η Βασιλεία του Θεού δεν περνά μέσα από την επανάκτηση της Πόλης αλλά από τον ίδιο τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.ΗΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ μέσω των μυστηρίων εντός του εκκλησιαστικού σώματος και της βιωματικής απόλυτης σχέσης με το θείο κατά την αποστολική και πατερική παράδοση και πρακτική. Δεν χωράνε συμπληρώματα εδώ.

Και για όσους από σας είστε πατριώτες και συγκινείστε και ενθουσιάζεστε σαν και μένα από κάθε πατριωτική ιδέα, (γιατί δεν κρυβω , σχεδόν σκανδαλιστικά μάλιστα προβάλω την περηφάνεια του να είσαι Έλληνας) να ξέρετε πώς τέτοιες προφητείες δεν κάνουν καλό στο Γένος μας, δεν είναι πατριωτικές,δεν είναι αφυπνιστικές,αλλά αποκοιμίζουν τον λαό και τον αφήνουν να βρίσκεται σε μια παθητική κατάσταση, χωρίς να προσπαθεί για το καλύτερο, αφού άλλωστε όλα είναι "γραμμένα να συμβούν προς όφελος του"!ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ αλλων ΕΘΝΩΝ και εμείς δεν πρέπει να επιστρεψουμε σ Αυτόν, ξεκολλώντας από την πλάνη του περιουσίου!ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ! ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!Εμείς είμαστε οι αχάριστοι πού όχι μόνον Τον βλασφημάμε, όχι μόνον Τον παραγνωρίζουμε, αλλά και απαιτούμε από αυτόν να περιχαρακώνεται αποκλειστικά στα εθνικά μας συμφέροντα σαν τον Θεό των Ιουδαίων.Και το πιο τραγικό;Είμαστε λαός αποστάτης και αναπολόγητος, γιατί εμείς Τον γνωρίσαμε, οι άλλοι ξερουν κάποιο διεστραμμένο είδωλο Του.


ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΡΑΩΔΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ περι μελλουμένων ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ" ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ προσωπα ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ.


Κάποτε η Εκκλησία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αυτή καίρια, άμεσα και αποφασιστικά. Ας μην είναι μόνον αργά για την πνευματική μας κατάσταση... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ του διδασκαλου αλλοτρίων δογμάτων ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΙΓΟΥΡΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.Μπορεί όμως να ακούτε ακριβώς μια φωνή μέσα σας , η οποία επαναλαμβάνει συχνά τα λόγια μου,την οποία φωνή απωθείτε με φόβο συνεχώς όλο και πιο βαθιά
.

Αποφασίστε εσείς. Δεν θέλω να κάνω τον δάσκαλο κανενός!Απλά προσεύχομαι για σας και σείς κάνετε το ίδιο για μένα!Να ξέρετε όμως πώς αφορμή για όλα όσα έγραψα είναι οι εξής αντιδράσεις νέων ανθρώπων όπως περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο. Αυτή είναι η σχέση και άποψη τους για την Εκκλησία και στο μέλλον θα γίνουν οι χειρότεροι Διοκλητιανοί της , αν δεν κατανυχθούν από την δική μας στάση και πολιτεία ΈΓΚΑΙΡΑ. Διαβάστε και κλάψτε.KAI META AN EXETE KΟΥΡΑΓΙΟ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑ. ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ.-
http://www.silvercity.gr/index.php/2012-09-20-11-11-08/576-twitter
 Δείτε επίσης τί γράφει ο blogger Καρτέσιος(του οποίου αγνοώ τις ευρύτερες πεποιθήσεις και αυτόν τον ίδιο.) Κάποια πράγματα απο αυτα με αγγίζουν και άλλα με βρίσκουν επιφυλακτικό εως και αρνητικό. Όμως δηλώνουν καθαρά τί σκέφτεται ένας μέσος ας το πούμε Έλληνας για το θέμα .
ΤΙ ΗΡΕΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Μέγα το χάσμα μεταξύ εταίρων και ετέρων!


Επίσης διαβάστε και κάποιες σταράτες κουβέντες εδώ:
 http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: