ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020

Πίστη, επιστήμη, επιστημονισμός

Η πίστη υποστηρίζει ότι δια της Θείας Κοινωνίας δεν μεταδίδεται ιός ή κάτι το βλαβερό και σε αυτό έρχεται συνεπίκουρος η εμπειρία ιερέων και πιστών οι οποίοι κοινωνούσαν και κατέλυαν ανέκαθεν χωρίς να προσβληθούν από κάτι. Αυτή είναι η πίστη.
Η σοβαρή και μοναδικά αποδεκτή Επιστήμη, επιστρατεύει το πείραμα σε πραγματικό χρόνο, με πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα και επιστήμονες ειδικούς, βιολόγους, λοιμωξιολόγους, δεν είναι δουλειά μου να ξέρω ποιούς και σε ένα υποθετικό αλλά πραγματικό σενάριο μετά από την μετάδοση πολλών ανθρώπων από κοινή λαβίδα ή Ποτήριο, εξετάζει το σκεύος και τους μεταλαμβάνοντες μέσα από όργανα και παρατηρήσεις και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με την Θεία Κοινωνία μεταδίδεται ή δεν μεταδίδεται κάτι, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία να εξηγήσει ότι αυτό γίνεται με την πίστη ή με ο,τιδήποτε υπερβατικό. Απλά συμβαίνει και εξάγεται ως συμπέρασμα. Εδώ σταματά η σοβαρή και αποδεκτή Επιστήμη.
Ο επιστημονισμός βασίζεται στο δόγμα και την πίστη ή μάλλον την προκατάληψη, ( a priori) ότι οπωσδήποτε μικρόβια, ιοί και δεν ξέρω τί άλλο, δεν είναι δουλειά μου ή δουλειά τους να ξέρω/ουμε, μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας γιατί έχει δοθεί ότι από τα κουταλάκια και τον σίελο ή από τα κοινά σκεύη υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και όποιος το αμφισβητήσει βλασφημεί στην θεά Ρεζόν(Λογική). Και έτσι όπως ο επιστημονισμός δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε μέσα από κύκλους ενάντια στην Eκκλησία, πάντα επιστρατεύεται ως σοβαρή και στομφώδη άποψη ότι η Εκκλησία είναι πάντα σκοταδιστική απέναντι στην κοινή λογική , για απροσδιόριστα συμφέροντα. Ο επιστημονισμός ούτε το πείραμα, ούτε την απόδειξη, ούτε την αμφισβήτηση( την σοβαρή), αλλά ούτε φυσικά την εμπειρική Πίστη επιστρατεύει και σέβεται. Ένας a priori δογματισμός ότι αυτό ούτως έχει και όχι αλλέως.

Ο καθένας λοιπόν ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: