ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16, 2012

αρχ. Εφραίμ Γ. Τριανταφυλλόπουλου: "Περί εσχατολογικών και άλλων τινών «αποκαλυπτικών».


"Επειδή το κακό έχει παραγίνει τον τελευταίο καιρό και κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάποιος "φωτισμένος" και διαλαλεί ότι θα πρέπει να αποθηκεύσουμε τρόφιμα, βρήκα μία ωραία ομιλία του πατρός Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, όπου θεωρώ ότι βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Η "μετάνοια" είναι δύσκολη υπόθεση, επομένως ας ασχοληθούμε με κάτι πιο εύκολο". 
----------------------------------------
Τον τελευταίο καιρό, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς έξαρσης εσχατολογικών παραληρημάτων, ίσως και από ύποπτους κύκλους, οι οποίοι λόγω και νοοτροπίας τους γενικότερης τείνουν ακόμη και σε σχισματικές καταστάσεις: ή θα δεχτείτε αυτά που εμείς λέμε, ή σας αποκαλούμε νεωτεριστές, πλανημένους κλπ, και μάλιστα θα προειδοποιήσουμε και το ποίμνιο… Μπορεί να κάνουμε και δική μας… “εκκλησία”!
Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, όταν τα άτομα αυτά προέρχονται μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο, συνηθισμένα σε βροντόφωνες εξαγγελίες του τέλους που έρχεται και γι’ αυτό πρέπει να μαζέψουμε πολλά τρόφιμα για ν’ αντιμετωπίσουμε την επικείμενη πείνα, να μην πάρουμε τη δαιμονική κάρτα του πολίτη που έχει τον αντίχριστο επάνω και το 666 και σε παρακολουθούν κιόλας και έχει και μπαρ-κόουντ. Αν τους πεις πως πιθανόν να μην έχει η κάρτα τέτοια στοιχεία, ωρύονται πως θα έχει, γιατί αλλιώς… διαψεύδονται και χαλάει η δημόσια εικόνα τους ως “πνευματικών”…
Πολλοί από αυτούς ή άλλοι επηρεαζόμενοι από αυτούς, φθάνουν στο εξομολογητήριο σε άσχημη κατάσταση από τους λογισμούς τους. Μάταια προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε λέγοντάς τους ότι στην ουσία για κάθε χριστιανό η ημέρα η σημερινή, είναι η ημέρα κρίσης γι αυτόν, όντας, ίσως, η τελευταία του μέρα. Έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό;
Επειδή, λοιπόν, και η δική μας υπομονή έχει όρια, και οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν να μη δίνουν λαβές σε τέτοια νοσηρά άτομα, απομονώνοντάς τα, θα πούμε δυο-τρεις κουβέντες στην αγάπη σας για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:
α) Η Εκκλησία είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας ( Α’ Τιμ 3, 15) και επιπλέον οι πύλες του Άδου δε θα υπερισχύσουν αυτής ( Ματθ 16, 18). Επομένως η Εκκλησία, της οποίας η βούληση εκφράζεται δια της Ιεράς Συνόδου, μάς λέει κάθε φορά τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να πορευτούμε. Αν κάποιοι, λέγοντας μόνο τα δικά τους, είναι σα να μας λένε ότι η Εκκλησία δεν έχει δίκιο, δεν παίρνει θέση, πιθανόν και να πλανήθηκε, τους ρωτάμε ποιος έξω από την Εκκλησία παραμένει απλανής; Μήπως αυτοί οι ίδιοι; Και κατηγορούμε μετά και τον Πάπα!
β) Συνήθως πίσω από το λογισμό ότι η Εκκλησία δε μιλάει, κρύβεται άλλος δαιμονικότερος λογισμός: ή ότι η Ιεραρχία συνθηκολογεί με το εκάστοτε πολιτικό κατεστημένο, ή ότι οι επίσκοποι δεν έχουν την αρμόζουσα “πνευματικότητα” για να πληροφορηθούν τα “σημεία” των καιρών, που οι εκλεκτοί ενωτίζονται. Το θέμα μάλιστα είναι ότι οι ίδιοι “πνευματικοί” άνθρωποι παρωθούν έντονα τον έρημο τον κοσμάκη να αποταμιεύει, να συγκεντρώνει χρήματα και τρόφιμα απέναντι στη θύελλα που έρχεται μη εμπιστευόμενοι, ωστόσο, τη Θεία Πρόνοια και χωρίς να μας διευκρινίζουν αν οι αποταμιεύσεις και οι αποθηκεύσεις θα χρησιμοποιηθούν για ελόγου μας ή για να μοιραστούν στους αναγκαιούντες. Στην απορία μου αυτή, κάποιος ηγούμενος που ήδη είχε γεμίσει τα κελάρια της μονής του, αισθάνθηκε αμήχανα, όμως του επισήμανα τον κίνδυνο να μπουν σε πειρασμό οι αναγκαιούντες βλέποντάς μας να έχουμε εμείς πλούσιο αποθεματικό, καλόγεροι πράματα- κι εκείνοι με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους να λιμοκτονούν- και να μας σκοτώσουνε για να μας τα πάρουνε!
Ωραία όντως εφαρμογή του ευαγγελικού νόμου ( Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, Λουκ 3, 11)!
γ) Κυκλοφορεί στον αέρα ότι το μικροτσίπ της “έξυπνης κάρτας”, το μπαρ-κόουντ, το 666 και η παρακολούθηση που αυτά συνεπάγονται, θα γίνει με τέτοιο τρόπο που δε θα είναι ανιχνεύσιμος, γιατί οι επιστήμονες που κρύβονται από πίσω, θιασώτες της Νέας Εποχής, χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής ασύλληπτες. Καλά, ρωτάμε εμείς, δεν υπάρχουν χριστιανοί επιστήμονες του ιδίου ασύλληπτου βεληνεκούς να ελέγξουν, όταν τους καλέσει η Ιερά Σύνοδος (έχει ήδη γίνει η αρχή), να μας πουν τι συμβαίνει; Τόσο δυσεξιχνίαστοι και απρόβλεπτοι είναι; Πόσο καλά δουλεύει ο διάβολος τον άνθρωπο!
δ) Για να κερδίσεις τον πόλεμο πρέπει να δώσεις τη μάχη όταν πρέπει, αλλιώς, δίνοντας άκαιρες μάχες θα χάσεις. Πολλές φορές φωνάξανε πολλοί στο παρελθόν και διαψεύστηκαν. Υπάρχει κίνδυνος, όταν έλθουν τα αληθινά γεγονότα, και θα έλθουν σύμφωνα με το αψευδές στόμα του Κυρίου, να φωνάζουμε και να μη μας πιστεύει κανείς, γιατί θα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σ’ εμάς. Θα έχουμε δίκιο τότε, αλλά κανείς δε θα το συμμερίζεται γιατί το διεκδικήσαμε πολλάκις τότε που δεν το είχαμε. Και να μη δώσει ο Θεός τότε, μήπως σφραγιστούν κλπ όσοι τώρα κόπτονται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από… συνήθεια! Κάθε τρεις και λίγο… κινδυνεύουμε! Γίναμε καταγέλαστοι με τις προειδοποιήσεις και τις ημερομηνίες.
ε) Και κάτι άλλο ακόμη: όταν προσπαθείς να πείσεις τους άλλους να μην πάρουν ταυτότητα κλπ, μήπως θα έπρεπε να αναλάβεις εσύ τα έξοδά τους, μαζί με τα δικά σου, αν η ταυτότητα χρειάζεται όντως στις οικονομικές συναλλαγές; Είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε, όταν χρειαστεί, (και κάποτε θα χρειαστεί), ένα τέτοιο μέτωπο;
Επειδή λοιπόν τα πράγματα όντως είναι σοβαρά, μένει σ’ εμάς να δείχνουμε εμπιστοσύνη στην Αγία μας Εκκλησία, ν’ αγωνιζόμαστε πνευματικά με τα μέσα που Εκείνη μας παρέχει, ώστε όταν χρειαστεί να δώσουμε την καλή ομολογία οπουδήποτε και σ’ οποιονδήποτε χρειαστεί. Όταν χρειαστεί όμως…
--------------------------------------------------------

2 σχόλια:

Andrew είπε...

Η αντιχριστολογία έχει χτυπήσει κόκκινο τα τον τελευταίο χρόνο. Έχουν πάθει όλοι μια εμμονή με το τεχνολογικό κομμάτι της υπόθεσης το οποίο προσωπικά δε με ενοχλεί (της ταυτότητας όχι του τσιπ στο χέρι) διότι θεωρώ ότι θα μειώσει την γραφειοκρατία και την φοροδιαφυγή. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν φόρους μόνο τα ίδια και τα ίδια κορόιδα, όποτε ας κοιτάξουμε μήπως υποκινείται από συμφέροντα φοροφυγάδων η πολεμική στις κάρτες. Επειδή διάβασα το βιβλίο «κόκκινο χαλί για τον αντίχριστο» θέλω να πω ότι ΝΑΙ είμαστε μεν σε έσχατους καιρούς όπως όλοι παραδέχονται αλλά κανείς δε ξέρει πότε θα έρθει ο αντίχριστος. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει τουλάχιστον 150 χρόνια για να εμφανιστεί. Πως το λέω αυτό αφού το rfid chip υπάρχει ήδη κλπ κλπ. Μένουμε στην τεχνολογία και ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό, ο αντίχριστος θα είναι παγκόσμιος κυβερνήτης. Μέχρι λοιπόν να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής (ολόκληρης της ηπείρου), της Ευρώπης, της Αφρικής της Ασίας και της Ωκεανίας και μετά όλες αυτές σε μια υπερκυβέρνηση θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια. Ο εθνικισμός καλά κρατεί ακόμα και στην Ευρώπη πχ στην Ισπανία και στο Βέλγιο πάνε για διάσπαση, και υποτίθεται ότι είμαστε και ΕΕ, φανταστείτε δηλ στην Αφρική και στην Ασία τι έχει να γίνει μέχρι να ενωθούν σε ένα ομόσπονδο κράτος.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Με βρίσκει σύμφωνη το κυρίως άρθρο και συμφωνώ και με τον Andrew.

Πιστεύω ότι ο Αντίχριστος θα φανεί, μετά από ενα τρομακτικό Γ παγκόσμιο πόλεμο, όταν θα μειωθεί τουλάχιστον στο ένα τρίτο ο πληθυσμός της γης και ΕΦΟΣΟΝ θα έχει χτιστεί και ο Ναός του Σολομώντα, στο σημείο που τώρα βρίσκεται χτισμένο το Τέμενος του Ομάρ -των Μουσουλμάνων.

Όπως σωστά επισημαίνει το κείμενο, επειδή η ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ, μπορεί να είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μας, ας χαλαρώσουμε αδελφοί, και ας αφήσουμε τον πανικό της απελπισίας στην άκρη.

Ας είμαστε έτοιμοι, ανεξίκακοι με τις πεθερές μας, με συνεχή προσευχή, με την κατά δύναμη ελεημοσύνη και νηστεία και ό,τι προκύψει, μας προέκυψε.

Τόσο απλά.

Αρνούμαι να πάθω είτε δυσκοιλιότητα, είτε ευκοιλιότητα από το άγχος, αμάν!
;-)

Η ηλεκτρονική καλωδίωση των πάντων, όπως εξελίσσεται ο Δυτικός τεχνολογικο΄ς πολιτισμός, είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.

Προσωπικά, δεν βλέπω πώς μπορώ να το εμποδίσω, εφόσον ζω μέσα σε πολιτισμένο κόσμο και όχι σε σπήλαιο.

Για μένα τυγχάνει ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι εμφύτευση στο δέρμα μου τσιπακιού ΔΕΝ θα δεχτώ, και ας πεθάνω!

Και δεν θα δεχτώ εμφύτευση ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ διότι ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ με την καμία, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ του απόλυτου ελέγχου των πολιτών, με τα τοιαύτα, συστήματα.

Όταν φτάσουμε εκεί, ναι, ΔΕΝ θα δεχτώ το μηχανάκι του διαόλου στο σώμα μου, και βέβαια, θα καταντήσω παρίας, και θα ψοφολογήσω από πείνα.
Το κατανοώ.

-Εντάξει.
Και λοιπόν;
Μια μαύρη πείνα θα σκιαχτούμε;
Ελεοςςςςςςςςςςςς!

Την ψυχή να ΜΗ μου πάρουμε βρέ!
;-(

Ολα τα άλλα, κι αν τα πάρουνε, στο λαιμό θα τους κάτσουνε, των Κερατάδων!!!

Να τους πσοφήσει το "πουλί"και να σέρνεται χάμου!

(είναι η χειρότερη κατάρα μου αυτή- το γνωρίζεις)

;-)

Δυο μέτρα γης και αυτοί, στο κάτω της γραφής, θα μετρήσουνε.

Τα ΙΔΙΑ, αφράτα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ θα μας φάνε!

;-(

Άμα πια!
Εκνευρίζομαι!

-Την ψυχή να ΜΗ χάσουμε αδελφοί.
-Η ψυχή είναι το ΑΠΑΝ.

Για όλα τα λοιπά, τα φθαρτά, τα πρόσκαιρα, ΣΚΟΡΔΟΚΑϊΛΑ ΜΟΥ!
;-)