ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2012

ΤΟ "ΕΠΙΤΙΜΙΟ" ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ



(ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ )


ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΗΤΙΚΟΙ(ο γέροντας Παΐσιος ήταν ένας ξεριζωμένος πονεμένος Μικρασιατης και απευθύνοταν σε παρόμοιο κοινό) ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΠΟΤΕ.

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΜΑΣΑΜΕ" ΕΥΚΟΛΑ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ. ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΜΕ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ!

ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: " ο προφήτης Ηλίας ακονίζει από τώρα το μαχαίρι του για τους παπάδες"!

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΞΕΔΙΨΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΑΝΑΞΙΟΥΣ(ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ;)!!!
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΙΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ. Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΣΑΦΩΣ:

ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΟΦΗΤΑΙΣ ΜΟΥ ΜΗ ΠΟΝΗΡΕΥΕΣΘΕ.

ΕΣΠΕΡΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ; ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΑΤΗΓΟΡΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ;

ΛΈΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑ.

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ.

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ.

4 σχόλια:

Andrew είπε...

Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε!

Unknown είπε...

Και ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που λέει ότι θα έρθει καιρός που οι ιερείς θα γίνουν ως λαϊκοί ως και οι λαϊκοί ως δαίμονες;
Και ο Αγιος Μεθόδιος Παταρων που προφητεύει φρικτα κατά των ιερέων του όγδοου αιώνος Κι αυτοί ιεροκατηγοροι είναι ή πλανεμένοι ;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Κατ αρχάς ο κόσμος λέει Χριστός Ανέστη, γιατί είναι πεπληρωμένος από την πνευματική χαρά του Κυρίου μας.
Δευτερος επ ονόματο αγίων δημοσιεύονται πολλές μπούρδες, κυρίως κατά των ιερέων, γιατί το νεωστί ενσκήψαν πνεύμα του νεομοντανισμού είναι αντικληρικαλιστικό διότι ποντάρει στο συναίσθημα του απλοικού ανθρώπου και τί το εντονότερον και δραματικότερον από αμαρτωλούς ιερείς πού σιγοκαίγονται εις καμίνους, την ώρα πού οι αυτοποιμαινόμενοι υψώνονται εις ουρανούς. Τελος, αυτή είναι η άποψη μου και το βιωματικό μου ήθος της ορθοδοξίας. Εκτός εκκλησίας δεν δέχομαι διδασκαλίες.

Unknown είπε...

Ευλόγησον πάτερ!
Ο Μητροπολίτης Νεόφυτος ζήτησε συγγνώμη για την μη διασταυρωμένη πληροφορία που μετέδωσε. Μπορείς να το δεις και στην ιστοσελίδα της ΙΜ Μόρφου. Εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου:είναι απαράδεκτο κάποιοι "ευλαβείς" ή και δόλιοι να πλάθουν λόγους και να τους ντύνουν με το όνομα του Οσίου Παϊσίου και άλλων γερόντων. Την ευχή σου.
Βασίλειος Φωτίου