ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ



Και τώρα, γι’ αυτό ο Κύριος λέει, επιστρέψτε σε μένα από όλη σας την καρδιά, και με νηστεία, και με θρήνο, και με πένθος.
Και σχίστε την καρδιά σας, και όχι τα ιμάτιά σας, και επιστρέψτε στον Κύριο τον Θεό σας· επειδή, είναι ελεήμονας και οικτίρμονας, μακρόθυμος και πολυέλεος, και ο οποίος μεταμελείται για το κακό.
Ποιος γνωρίζει, [αν] θα επιστρέψει και μεταμεληθεί, και αφήσει πίσω του ευλογία, προσφορά και σπονδή στον Κύριο τον Θεό μας;
Σαλπίστε σάλπιγγα στη Σιών, αγιάστε νηστεία, κηρύξτε επίσημη σύναξη.
Συγκεντρώστε τον λαό, αγιάστε τη σύναξη, συγκεντρώστε τούς πρεσβύτερους, συναθροίστε τα νήπια, κι αυτά που θηλάζουν μαστούς· ας βγει έξω ο γαμπρός από τον κοιτώνα του, και η νύφη από τον θάλαμό της.
Ας κλάψουν οι ιερείς, οι λειτουργοί τού Κυρίου, ανάμεσα στη στοά και το θυσιαστήριο, κι ας πουν: Λυπήσου, Κύριε, τον λαό σου, και μη δώσεις την κληρονομιά σου σε όνειδος, ώστε να τους κυριεύσουν τα έθνη· γιατί να πουν ανάμεσα στους λαούς: Πού [είναι] ο Θεός τους;
Και ο Κύριος θα ζηλοτυπήσει για τη γη του, και θα λυπηθεί τον λαό του. (ιωηλ β΄12-18)
Προφητεία της Τριθέκτης.
ΤΡΙΩΔΙΟΝ
Πρόσκληση στην νηστεία όλου του εκκλησιαστικού σώματος. Η νηστεία δεν είναι προσωπική υπόθεση,ούτε αφορά κάποια ιερατική ή θρησκευτική "κάστα" μέσα στην Εκκλησία. Είναι ο χρόνος κατά τον οποίο ο Θεός πλησιάζει τον λαό Του και ο λαός πλησιάζει προς τον Θεό Του.
Καιρός καταλλαγής. ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: