ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

Γιόρτασε η Ενορία μας- Λαμπρός εορτασμός με περιφορά και χειροτονία


Ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός του Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο γνώρισε και φέτος λαμπρά πανήγυρη στις 5 & 6 Αυγούστου, ημέρα της Μεταμορφώσεως, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παΐσιου και με την παρουσία - συμμετοχή μεγάλου πλήθους προσκυνητών, Καλυμνίων και επισκεπτών του νησιού.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, την Πέμπτη 5 Αυγούστου, τον Μητροπολίτη πλαισίωσε ακολουθία σχεδόν όλων των ιερέων της Καλύμνου, αλλά και φιλοξενούμενων ιερέων.

Οι χοροί των ψαλτάδων είχαν εξαιρετική χορωδιακή απόδοση και η αρτοκλασία αποτέλεσε λειτουργικό επιστέγασμα βυζαντινής αρμονίας και λαμπρότητας.

Η ακολουθία του Εσπερινού ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως, κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής λεωφόρου. Την συνόδευσαν η ακολουθία των ιερέων, οι τοπικές αρχές και η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ οι ιερείς έψαλλαν το απολυτίκιο της ημέρας «Μετεμορφώθης εν τω όρει…».


Το πρωί της Παρασκευής 6 Αυγούστου, χοροστατούντος του κ. Παϊσίου τελέστηκε ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία, και ο Μητροπολίτης χειροτόνησε σε ιερέα τον διάκονο Μιχαήλ Μπουλαφέντη. Με την χειροτονία αυτή ο Μητροπολίτης προσέθεσε στον ιερό κλήρο της Καλύμνου έναν ιερέα με ήθος, σοβαρότητα και προσόντα αρμονικού λειτουργού.

Μετά την Θ. Λειτουργία ο νεοχειροτονηθείς ιερέας προσέφερε κεράσματα στην αυλή της εκκλησίας, ενώ και η επιτροπή του ναού παρέθεσε μικρή δεξίωση, στις καμάρες του ναού, με παραδοσιακά εδέσματα καλυμνιακής διατροφής.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ http://vimeo.com/13931865

Κείμενο: εφημερίδα «ΑΡΓΩ» Καλύμνου - Φωτογραφίες: Νικ. Σμαλιός