ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2010

Για τον μακαριστό επίσκοπο Εμμανουήλ


Έγραψε ο ιεροψάλτης του ναού μας Σακκελάριος Τρικοίλης

Το μεσημέρι της 2.9.10, άφησε την τελευταία του αναπνοή, στο νοσοκομείου Καλύμνου όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο του τριήμερο, ο επίσκοπος Αλικαρνασσού και βοηθός επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Καλύμνου Εμμανουήλ Αλευροφάς (φωτο, δεξιά).

Η κηδεία του εκλιπόντος ιεράρχη θα γίνει το Σάββατο στις 11π.μ., στο μητροπολιτικό ι. ναό του Σωτήρος Χριστού, όπου υπηρέτησε ως προϊστάμενος 43 χρόνια, από το 1967 έως και σήμερα, καθώς και μετά τη χειροτονία του ως επισκόπου το 2005 διατηρούσε τη θέση και τα καθήκοντα του ιερατικώς προϊσταμένου στο μητροπολιτικό ναό.

Ο μακαριστός Εμμανουήλ ιερέας χειροτονήθηκε το 1958 και ύστερα από 9 χρόνια υπηρεσίας του σε μητροπόλεις της Γαλλίας και Αγγλίας, επέστρεψε στη γενέτειρά του Κάλυμνο, το έτος 1967 επί μητροπολίτη Ισιδώρου, τον οποίο σεβόταν και αγαπούσε αδελφικά ως «ομογάλακτος» της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Τη θέση του Πρωτοσύγκελου διατηρούσε μέχρι τη χειροτονία του σε επίσκοπο, προσφέροντας πάντοτε με ευσυνειδησία τις υπηρεσίες του, οσάκις τον καλούς η Εκκλησία, επί μητροπολιτών Ισιδώρου, Νεκταρίου, Παϊσίου.

Υπήρξε άριστος λειτουργός, αρμονικότατος στη ροή των ιερών ακολουθιών, πιστός στη λειτουργική και μουσική παράδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο σεβόταν εκ βάθους καρδίας και με την προσήλωση του πιστού πνευματικού τέκνου προς τη Μητέρα Εκκλησία. Επίσης, τα ιερά του κηρύγματα ήταν μεστά θεολογικής γνώσης και διακοσμημένα με εξαιρετική καλλιέπεια. Τέλος, ως διαχειριστής των οικονομικών του ιερού ναού του Σωτήρος Χριστού υπήρξε πρότυπο εντιμότητας και χρηστής διαχείρισης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου

ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση

ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.
Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στον υποφαινόμενο ιστολόγο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιώ, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσω.

Ευχαριστώ.