ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Η παντεσπανού, ο δημοκράτης και η Μάτζικα Ντε Σπελ

Άρθρα: 

Α.Θέμα μισθοδοσίας των κληρικών από το δημόσιο και φορολόγησης των Ιερών Ναών, θέτουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Στην παρούσα ρευστή οικονομική κατάσταση, υπάρχουν βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, που εισηγούνται τη φορολόγηση των Ιερών Ναών, φορολόγηση που όπως λένε πρέπει να γίνει εφάπαξ, για όλους τους ναούς. Παράλληλα θέτουν θέμα μισθοδοσίας του ιερού κλήρου από το Δημόσιο, επιχειρηματολογώντας ως εξής: «όταν παραχώρησε η Εκκλησία στο Κράτος την περιουσία της, οι κληρικοί ήταν λιγότεροι από τους μισούς που είναι σήμερα». Θεωρούν λοιπόν πως η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών.

Η κ. Σούλα Μερεντίτη που από το 2000 εκλέγεται βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Τρικάλων, είναι μια από αυτούς τους βουλευτές. Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Μπορούσαμε να βάλουμε αύριο το πρωί να πληρώσει από 300 ευρώ κάθε ναός, ποσό το οποίο άνετα μπορούσε να πληρώσει. Κι εδώ μπαίνει κι άλλο ένα θέμα: γιατί πληρώνουμε τους ιερείς, έναντι ποίας συμφωνίας; Πόσες εκκλησίες είχαμε τότε; Πόσοι ήταν οι ιερείς και τι μισθό έπαιρναν; Και πώς καταδέχεται η Εκκλησία σήμερα να πληρώνει η πολιτεία τους αναρίθμητους ιερείς την ώρα που υπάρχει αυτή η κατάσταση;» 

Β.Την κατάργηση της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Ιερέων ζητά ο Γρηγόρης Ψαριανός βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
13/9/11
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας 
Θέμα: «Στρατιωτικοί Ιερείς»

Ένα Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και το Θρησκευτικό Σώμα που αποτελείται από Στρατιωτικούς Ιερείς και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. Είναι θεσμοθετημένο με δύο χουντικά νομοθετικά διατάγματα (Ν.Δ. 90/1973 και 178/1969), υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης και έχει ως αποστολή του «την χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του Στρατεύματος». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου, «η χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση των Ε.Δ. πραγματοποιείται με:
α) Θείες Λειτουργίες που είναι το κέντρο της Χριστιανικής λατρείας.
β) Κηρύγματα – Διαλέξεις.
γ) Εξομολογήσεις – Συνεντεύξεις – Συζητήσεις.
δ) Φιλανθρωπία.
ε) Διανομή Χριστιανικών εντύπων.
στ) Προβολές σλάιτς και ταινιών Θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού περιεχομένου.
ζ) Μυστήρια – λοιπές αγιαστικές πράξεις και τελετές.
η) Ποιμαντικές επισκέψεις σε Νοσοκομεία και Φυλακές των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναρωτιέται κανείς για το νόημα της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης στον Ε.Σ. Για ποιο λόγο θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να διαπαιδαγωγηθεί για μια ακόμη φορά χριστιανικά, τη στιγμή που επί 12 χρόνια, σε Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο, η χριστιανική κατήχηση είναι αδιάλειπτη; Εξάλλου, στα 18 του κάποιος είναι ενήλικας και μπορεί να αποφασίζει αυτοβούλως όχι μόνο για την ψήφο του αλλά και για τις όποιες πεποιθήσεις του. Επομένως, γιατί θα πρέπει να του επιβάλλονται όλες αυτές οι μέθοδοι χριστιανικής κατήχησης; Από την άλλη, πώς εξασφαλίζεται το δικαίωμα όσων δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι να μη συμμετέχουν σε αυτήν τη "χριστιανική διαπαιδαγώγηση" χωρίς να αποκαλύπτονται οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις; Αν η χριστιανική και ηθική διαπαιδαγώγηση του στρατεύματος από την Εκκλησία είχε κάποιο νόημα για τους συνταγματάρχες της δικτατορίας, οπότε και θεσμοθετήθηκαν οι Στρατιωτικοί Ιερείς, στη σύγχρονη κοινωνία έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ελευθερίας σκέψης και βούλησης και, συνακόλουθα, της δημοκρατίας.
Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να καταργήσετε τη Διεύθυνση των Στρατιωτικών Ιερέων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, η ύπαρξη της οποίας προσιδιάζει σε θεοκρατικό καθεστώς και όχι σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος;

Ο ερωτών βουλευτής
Γρηγόρης Ψαριανός
Σχόλιο : Α) Η κυρία με το όνομα κομμώτριας(στην πραγματικότητα νιώθουμε περήφανοι για τις εργαζόμενες αδελφές μας κομμώτριες) και την περιβολή Μάργκαρετ Θάτσερ(αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικού βλαχομπαροκισμού σκοτώνει) βρίσκει το παντεσπάνι της λειψό και θέλει να βάλει χέρι και στον μισθουλάκο των ιερέων. Γνωρίζουμε αφ'ης στιγμής χειροτονηθήκαμε΄, εμείς οι αναρίθμητοι ιερείς, πώς σε αυτή την χώρα δεν μας χαλαλίζεται τίποτα. Αν όμως της λείπει το παντεσπάνι μπορεί να προχωρήσει άφοβα. Θα πρέπει να εξηγήσει όμως πρώτα στον ελληνικό(;) λαό το γιατί ενώ η δυνατότητα αποπληρωμής οιουδήποτε χρέους, αν ο καθένας βουλευτής-πολιτικός-παρατρεχάμενος έθετε στην διαθεση των Κρατικών Ταμείων όχι 300, αλλά 30000 και 300000 ευρώ αύριο το πρωί, η χώρα θα έπαιρνε τεράστια ανάσα είναι εφικτή, το γιατί δεν δείχνουν τον σχετικό φιλοπατριωτισμό μέριμνα;
Β) Επίσης ο κύριος Αθυρόστομος , συνδυασμός Μπακούνιν και Ιππότη της Ασφάλτου κ. κ Τάδε, να μας εξηγήσει τον λόγο πού εχθρεύεται τόσο το ελληνορθόδοξο στοιχείο εν Ελλάδι , αφού μας πείσει πρώτα ο παλαιός θιασώτης της Αναρχίας, τί σχέση έχει με την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, την οποία μισθωτός υπηρετεί και για τα συμφέροντα της κόπτεται!   


Γ. Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει σε εκκλησιαστικούς κύκλους η φράση της υπουργού Παιδείας Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννας Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ «εγώ θα συνεργαστώ και με το διάβολο…», φράση με την οποία η υπουργός ήθελε να καταδείξει τον βαθμό της αποφασιστικότητάς της. «Άστοχη η φράση της υπουργού τη στιγμή μάλιστα που είναι υπεύθυνη για την πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας…», τονίζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι (Από την ειδησεογραφία).
Σχόλιο: Άαααντε! Συγκλονιστικό! Και εμείς νομίζαμε μέχρι τώρα το... αντίθετο δι'υμάς...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: