ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ






ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΡΑ 8 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 10.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Την Δευτέρα 6η Αυγούστου 2012, εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτάζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Σωτήρος Χριστού Καλύμνου.




Βάσει προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως :

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, ημέρα εορτασμού παλαιού Χριστού, και ώρα 8ην βραδυνήν, θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θα ψαλλεί η Παράκλησις της Παναγίας εις το Ναΰδριον Παλαιού Χριστού και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία από 10ης βραδυνής έως και 1ης πρωϊνής.



Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012, και ώρα 7ην απογευματινή, θα τελεστεί ο Προέορτιος Εσπερινός του Σαββάτου.

Μετά τον Εσπερινό θα γίνουν τα Εγκαίνια Αγιογραφικής Εκθέσεως εις τον υποστύλιον χώρον του Ιερού Ναού, με συμμετοχή των αγιογράφων της Νήσου μας. Η Έκθεσις θα διαρκέσει επί τριήμερον.



Την Κυριακή 5 Αυγούστου, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία εις τον Μεγάλον Ναόν και θα τελεστεί το καθιερωμένον Κτητορικόν Μνημόσυνον.

Το Εσπέρας της Κυριακής και ώρα 19:30΄, θα τελεστεί ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ Πᾳϊσίου, τη συμμετοχή σύμπαντος του Ιερού Κλήρου, των Αρχών, και του ευσεβούς καλυμνιακού λαού.

Στο τέλος του Εσπερινού και περί ώρα 21:30΄ θα σχηματιστεί Ιερά Πομπή και θα ακολουθήσει Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Χριστού, εις την παραλιακήν οδόν, με την συμμετοχήν της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλυμνίων και στρατιωτικού αγήματος.



Την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, θα τελεστεί ΟΡΘΡΟΣ και ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ περί ώραν 7:30΄ έως 10:30΄ και θα ακολουθήσει η πατροπαράδοτος ευλόγηση της σταφυλής.

Το Εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8ην θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός και θα ψαλλεί η Μεγάλη Παράκλησις της Πᾳναγίας.



Το παρόν πρόγραμμα επέχει θέση επισήμου προσκλήσεως.
ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: