ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ


 Την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγύρισε ο Ναός μας.

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός του Σωτήρος Χριστού στην Κάλυμνο, στις 5 & 6 Αυγούστου, ημέρα της Μεταμορφώσεως, με την παρουσία – συμμετοχή μεγάλου πλήθους προσκυνητών.
 
Τό εσπέρας της Κυριακής 5 Αυγούστου, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ακολουθίας, σχεδόν, όλων των ιερέων της Καλύμνου.
 
Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών απέδωσαν εξαιρετικά τούς ύμνους και η αρτοκλασία αποτέλεσε λειτουργικό επιστέγασμα βυζαντινής αρμονίας και λαμπρότητας.
 
Η ακολουθία του Εσπερινού ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως, κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής λεωφόρου.
 
Την συνόδευσαν η ακολουθία των ιερέων, οι τοπικές αρχές, τιμητικό άγημα του στρατού και η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ οι ιερείς έψαλλαν το απολυτίκιο της ημέρας «Μετεμορφώθης εν τω όρει…».
 
Το πρωί της Δευτέρας 6 Αυγούστου, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία. Κείμενο-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως & Νικόλαος Σμαλιός, Κάλυμνος

από την σελίδα της Μητροπόλεως Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: