ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2013

Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται! Πάλιν ταράττεται!

Μετά τα θρησκευτικά να καταργηθούν και τα αρχαία ελληνικά ως νεκρή γλώσσα προτείνει η Μαριγούλα. Ουστ αγράμματη Σουσού!Σαν να μην μας έφτανε η αμορφωσιά στην οποία καταδικάζεται αυτός ο λαός.Σαν να μην έφταναν οι γρυλισμοί και οι βαρβαρισμοί, η έλλειψη κρίσης και πνευματικής αντίστασης!Σαν να μην υπαρχουν φωτεινά παραδείγματα στην Ευρώπη σεβασμού και σπουδής στην υπέροχη γλώσσα πού κληρονομήσαμε.

Οσονούπω να διδάσκονται στα σχολεία μαθήματα που θα παράγουν στρατευμένα εργατάκια και στρατιωτάκια του συστήματος, χωρίς κρίση, ήθος, διαλεκτική και γ λ ώ σ σ α!

Και η θρησκεία θρησκειολογία. Να μαθητεύουμε στο παντού και στο αλλού για να μένει στο πηλίκο το Τ ί π ο τ α. Να ελέγχονται οι παλιοέλληνες από αυτά τα τέρατα γνώσεων παιδαγωγικών!

Να ευδοκιμούν και  να σπονσοράρονται από τα κέντρα Life style και τις παραφιλοσοφίες οι ανατολικές θρησκείες και πρακτικές είναι επειδή προβάλουν τον πασιφισμό, την απάθεια, την αποχή, την μη επαναστατικότητα, την μη διεκδίκηση.Έχουμε πολλά ευτράπελα του συρμού άλλωστε :άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος και της σκέψης, προκλητικά βαθύπλουτοι και συβαρίτες να ασπάζονται τον βουδδισμό, αλλά όχι και την δίαιτα του Βούδδα.Και φυσικά είναι πρότυπα και σπόνσορες. Η ανατολική θρησκεία και οι πρακτικές απάθειας, πασιφισμού και ταχα αυτοπραγμάτωσης συμφέρουν τις τυρρανίες. Πρέπει να προωθηθεί μια θρησκεία πού να μην προβάλει ούτε αντίδραση, ούτε επαναστατικότητα, ούτε ζήλο.Αβουλία και αφασία. Ακόμα και ο χριστιανισμός θεωρείται σαν κάτι ανάμεσα σε χιπισμό και μαζοχισμό. Αγαπολογίες.Το σύστημα είναι αρκετά ύπουλο.Και αλλοίμονο σε αυτούς πού προχωρούν στην παράδοση. Είναι ταλιμπάν και επικίνδυνοι. 

Και φυσικά να κανακεύουμε το φιλάνθρωπο και παντοδύναμο Ισλάμ! Τους καλούς αδελφούς μας, τους σκυλοφάγους και τους παιδεραστές γιατί ο αττικός και ελληνικός ήλιος περιθάλπει με ελεημοσύνη κάθε κατατρεγμένο και κάθε ανώμαλο, στου οποίου την παιδεία πρέπει να μετέχουμε δημοκρατικά για να ολοκληρωνόμαστε ως προσωπικότητες!Να ταΐζουμε επίσης τα ελληνόπουλα αντί θρησκεία και γλώσσα ήθος φιλοσοφικό, τεχνολογίες και ανωμαλίες λόγου, ήθος ανωτερότητας και διαχωρισμών ευρωπαϊκό, σύγχρονο, ελιτιστικό, προτεσταντικό. Από αυτό που τρώνε οι Μαριγούλες αυτού του κόσμου, τα μηδενικά πού έγιναν νούμερα διαλογής αρίστης και υπερνικώντας την βλαχιά με ψυμύθια ανωτέρου ανθρώπου,καταδυναστεύουν την κρίση των πληβείων και θέτουν σε πειρασμό τα νεύρα του έντιμου ανθρώπου.

Ο εσταυρωμένος Χριστός επικίνδυνος επαναστάτης! Η αναστάσιμη ελπίδα απαγορευμένη διά Νόμου προσδοκία. Η αγάπη και η κατανόηση αδυναμία παλαιών ανθρώπων. Ακόμα και η αμφισβήτηση της θρησκείας και η διαλεκτική,  γεννήτρια τρομοκρατίας, συναγερμός επικινδυνότητας και ανταρσίας.

Εκεί! Στον τάφο όλοι, στο σκοτάδι. Με τις αυτοχειρίες, το ανικανοποίητο του καταναλωτισμού και την αποκτήνωση ιδανικά υψηλού βίου!

Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε το νικητήριο τροπάρι: νίκας τοις ορθοδόξοις κατά βαρβάρων δωρούμενος! Σαν πολλοί βάρβαροι μαζεύτηκαν σε αυτό τον τόπο. Αιματοπότες και αποδομητές.Αφού στέρησαν την ζωή και τον βίο σε τόσους ανθρώπους και ξέσκισαν και την ποιότητα ζωής, τώρα προωθούν την ρομποτοποίηση και την αποκτήνωση. Χτυπούν στις ρίζες. Αμα δεν λάμψει το φως μας έναντι των ανθρώπων δεν διαλύονται τα σκότη. Όσοι ορθό-δοξοι στην πίστη, στο μυαλό, στο ήθος, στον τρόπο, στην αντίληψη, στο φιλότιμο αντισταθείτε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστέ μου π. Παντελεήμων,
Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας. Και συμφωνώ στο 99,99% του περιεχομένου! Αυτό που με έκανε να γράψω σχόλιο, είναι ότι αν ψάξετε στο διαδύκτιο να βρείτε τα σχετικά με την περίφημη "κυρία Μαρία Ρεπούση", (αλήθεια γιατί αυτή η επιμονή παντου να χρησιμοποιούν το "κυρια" πριν το όνομά της όταν δεν το κάνουν σχεδόν για κανέναν άλλο;)θα διαπιστώσετε ότι μόνο αγράμματη και σουσου δεν είναι! Πρόκειται για την τακτική Καθηγήτρια της έδρας της διδακτικής της Ιστορίας στο Πιδαγωγικό Τμήμα Δασκάλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!! Διδάσκει τους αυριανούς Δασκάλους των παιδιών μας!!!!!!
Ούτε ανόητη λοιπόν είναι, ούτε αγράμματη ούτε έχει ανάγκη προβολής!
Επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη, εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία! Δεν θέλω να πω περισσότερα!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
π. Κωνσταντίνος Πετάσης,
Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Σεβαστέ μου πάτερ, καλημέρα σας!
Ελληνικόν το φαινόμενον ή μάλλον νεοελληνικόν και καθόλου θαυμαστό! Ακατάλληλοι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά προς επίτευξη σκοπών ανόμων.Φυσικά συμφωνώ μαζί σας για την διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι όλα μέρη ενός παιχνιδιού αποδόμησης και υποταγής.