ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2013

Καλωσορίζουμε τον χρυσοπόρφυρο Δεκέμβριο!



Καλωσορίζουμε τον χρυσοπόρφυρο Δεκέμβριο!

Τον μήνα των αγίων Ενδόξων Προφητών, των δικαίων Προπατόρων, της μυστικής ελπίδας για τον Αναμενόμενο, της πλούσιας επαγγελίας, το μήνα πού το απ'αιώνος κεκρυμμένον μυστήριον λαμβάνει Σάρκα και Οστά και Σκηνώνει εν ημίν.

Καλωσορίζουμε τον μήνα του Μεγάλου Δείπνου, της νοητής τρυφής, της υπέροχα και άκρα Ταπεινής Φάτνης, της περίδοξης Βηθλεέμ,τον δοξολογικό και μέγα! Τον μήνα της αγίας Βαρβάρας, του οσίου Σάββα, του μεγάλου Νικολάου, της μεγίστης γιαγιάς Άννας, του πάνυ Σπυρίδωνα, του θαυμαστού Δανιήλ, του ιερομάρτυρα Ελευθερίου, των Μάγων και των Ποιμένων, του πρωτομάρτυρα Στεφάνου, των Αγίων Νηπίων!

Καλωσορίζουμε τον μήνα όπου Χριστός Γεννάται, άγγελοι και ανθρώποι συμμύγνινται, ουρανός και γη αναμίξ γίγνονται, η ρομφαία τα νώτα δίδωσι, ο παράδεισος πάλιν ηνέωκται!

Καλωσορίζουμε τον μήνα του χειμερινού Ηλιοστασίου και της Ανατολής του Ηλίου της Δικαιοσύνης. Της μυστικής πνευματικής Άνοιξης, όπου ο Χριστός σαν χελιδόνι πρώιμο μέσα στον χειμώνα μας αναγγέλει με την ψηλαφητή και ζωντανή παρουσία Του την αυγή της μυστικής ημέρας!

Καλό μήνα και με το καλό το άγιο Δωδεκαήμερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: