ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Βεβήλωση και υποτίμηση της νοημοσύνης μας.


Η αβάσταχτη και ελεεινή υποκρισία κάποιων "φιλοπροοδευτικών" και "παρακρατικών"(τρομάρα μας!), σχετικά με τα γεγονότα περί της "βεβήλωσης του Ιερού Κορανίου" χτυπάει κόκκινο! Είναι δε τόσο εξώφθαλμη που προσβάλει όχι μόνο την νοημοσύνη αλλά και αυτή την υπόσταση του κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη και παρατηρητή. Αυτή η πλαστή αγανάχτηση, η πολιτική του πεζοδρομίου που παίρνει  στο λαιμό της κάθε αναξιοπαθή μετανάστη και χειραγωγεί κάθε πονεμένο και φανατικό  είναι ο πιο επικίνδυνος φασισμός, ο πιο κυνικά σερβιρισμένος και εφηρμοσμένος λαϊκισμός.  Η βεβήλωση του Ιερού Βιβλίου των μουσουλμάνων από έναν προφανώς αγράμματο και μην έχοντα παιδεία κοινωνική δημόσιο υπάλληλο, δεν μπορεί να βαραίνει έναν ολόκληρο λαό, ένα ολόκληρο έθνος. Δεν ξέρω τί μας λέει για ένα σύστημα που του λείπει η στοιχειώδης παιδεία και στρατολογεί το "κάθε καρυδιάς καρύδι", αλλά εμένα τουλάχιστον ως χριστιανό ορθόδοξο και έλληνα πολίτη , ούτε με αγγίζει , ούτε με χαρακτηρίζει. Είναι γνωστό πώς εμείς οι έλληνες έχουμε κάποια ευαισθησία στο θέμα, στο θρησκευτικό αίσθημα.  Είναι επίσης φανερό το πώς δεν ευθύνεται ο απλός λαός για την γκετοποίηση του κάθε μετανάστη , αλλά μάλιστα είναι ο ίδιος ο λαός που πληρώνει τα σπασμένα της συμβίωσης, συνεπιβιώνοντας μ'αυτούς τους ανθρώπους και παραμένοντας ξεχασμένος απ'την Πολιτεία, στις χαρακτηρισμένες ως υποβαθμισμένες περιοχές. Ωστόσο, η κίνηση και η χειραγώγηση της μάζας από τους επιτηδείους έχει ως στόχο τον ίδιο τον Λαό, τις πεποιθήσεις και τις ρίζες του , που τίθενται υπό αμφισβήτηση. Επίσης , είναι έντονα αντιλαϊκές, γιατί βάζουν στο εδώλιο την συμπαθέστατη πλειοψηφία της λαϊκής τάξης και στην αγχόνη τους μετανάστες, των οποίων την εικόνα δεν προάγουν, ούτε τους ίδιους βοηθούν , αλλά τους τερατοποιούν, χρησιμοποιώντας τους για παραπολιτικά παιχνίδια.

Ωστόσο η υποκρισία έγκειται και αλλού. Ως φαίνεται η ορθόδοξη πίστη και τα ιερά της, αυτή η ίδια πίστη που ανέθρεψε με το γάλα της ελευθερίας και του πολιτισμού το γένος, έχει γίνει άξαφνα κάτι το ...καθεστωτικό και απαξιωμένο και οπωσδήποτε όχι τόσο ιερό όσο οι μειοψηφούσες θρησκείες εν Ελλάδι και δη η υπερθρησκεία της αθεΐας και έτσι η βεβήλωση των ιερών της(βλ.εικόνες στην πανεπιστημιούπολη, συνθήματα σε εκκλησίες, κ...δειξίματα στην μητρόπολη Αθηνών κλπ) είναι κάτι τόσο ...φυσιολογικό και ...επαναστατικό που δεν πληγώνει ούτε προβληματίζει τα ανεξίθρησκα και δημοκρατικά αισθήματα των κκ. "προοδευτικών"! Φυσικά , αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Αλλά μας φέρνει προ της Αλήθειας. Με λίγα λόγια υπενθυμίζει σε μας τους χριστιανούς την αλήθεια του "μίσους αυτού του κόσμου" προς την Πίστη μας. Αν συνέβαινε το αντίθετο τότε θα αρχίζαμε να φοβόμασταν πώς είμαστε σε λάθος δρόμο και σε λάθος προοπτική ως ορθόδοξοι.

Κύριοι,κύριοι αποτέτοιοι το ποτήριο σας γέμει υποκρισίας.  Κύριοι μου, είστε τόσο πονηροί και "βλάχοι" όπου σας "επήραμε χαμπάρι". Μη παίρνετε στον λαιμό σας άλλους αθώους, ξένους ή έλληνες.  Και υστερογραφικά, "σκληρόν προς τα κέντρα λακτίζειν", ήτοι βαράτε το καρφί, όσο το βαράτε τόσο βαθύτερα θα μπαίνει και θα στεριώνει...

1 σχόλιο:

Vater Panajiotis είπε...

Η "υπερθρησκεία της αθεϊας". Έγραψες, πάτερ:) Με 2 λέξεις τα είπες όλα....