ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2011

Απάντηση Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου προς τον Ν. Σηφουνάκη περί κατάργησης μισθοδοσίας του κλήρουΗ γνωστή κακοήθεια η οποία χαρακτηρίζει τον υπουργό Σηφουνάκη ενάντια σε κάθε τι ελληνικό, ιστορικό και ορθοδόξο, - ας μην ξεχάσουμε ότι χρόνια ολόκληρα πρωτοστατεί στην προσπάθεια εκρίζωση της ελληνικής σημαίας, στην αποκαθήλωση του Σταυρού, των εικόνων, συμβόλων, εθνικού ύμνου, και πολλά άλλα - τον οδήγησε να επιτεθεί στον κλήρο ζητώντας την παντελή κατάργηση της μισθοδοσίας του.
Μια άμεση απάντηση είναι αυτή του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ :
Απάντηση Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ στον Ν. Σηφουνάκη και Γλύκατζη Ἀρβελέρ περί κατάργησης μισθοδοσίας του κλήρου

Σήμερα δημοσιεύουμε την απάντηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου στον ίδιο αποδέκτη.
Του Αιμίλιου Πολυγένη -Ρομφέα

Σισανίου: "Μιλάτε εσείς ένας από τους ενόχους για την κατάντια της χώρας;"

"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί" αναφέρει σε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ν. Σηφουνάκη ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

Ο κ. Παύλος κατηγορεί τον υπουργό για τα όσα υποστήριξε κατά των ιερέων λέγοντας πως η ανακοίνωσή του χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και τον προτρέπει να είναι πιο σεμνός γιατί είναι ένας από τους ενόχους για το "κατάντημα της χώρας".
"Διάβασα την ανακοίνωσή σας, δηλαδή την μισαλλόδοξη επίθεσή σας, που αφορά την μισθοδοσία των κληρικών και διερωτήθηκα ποιός τίτλος θα ήταν ο πιο κατάλληλος για να αποδόσει το νόημά της και το φρόνημά σας. Δεν βρήκα άλλο κατάλληλο από τον «Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» σε όλο  το θλιβερό μεγαλείο της", αναφέρει ο κ. Παύλος. Εν συνεχεία τονίζει ότι "σκέφθηκα μετά, ότι σεις, που εκδόσατε αυτή την ανακοίνωση, είσθε ένας υπουργός σήμερα και ήσασταν υπουργός και βουλευτής παλαιότερα. Είσθε δηλαδή ένας από τους βασικούς ΕΝΟΧΟΥΣ για το κατάντημα αυτής της χώρας. Αυτή η χώρα έφθασε σε αυτό το κατάντημα εξ αιτίας πρώτιστα και κύρια της αλαζονίας της εξουσίας η οποία προκειμένου να διακρατήσει τη νομή της, κατέστρεψε αυτό τον τόπο. Θα έπρεπε λοιπόν να είσθε πολύ σεμνός αφού είσθε  ΕΝΟΧΟΣ. Η εκδήλωση αλαζονίας και επιθετικότητας δε μπορεί να καλύψει την ευθύνη σας. Στο σπίτι του κρεμασμένου δέν μιλάνε για σχοινί."
"Στοχοποιήσατε ένα ιερέα. Πιθανόν να έκανε λάθος. Τον διασύρατε όμως αδίκως. Τον είπατε διπλοθεσίτη. Αλλού ψάξτε εκείνους που παίρνουν και δύο και τρεις μισθούς. Είναι εκπαιδευτικός και είναι καί  Ιερέας. Δεν κάνει κάτι παράνομο. Παράνομος είσθε εσείς που καταστρατηγείτε το νόμο που προβλέπει ότι μπορεί  να είναι και ιερέας και εκπαιδευτικός,  και αχρηστεύετε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικές με το θέμα, ίσως γιατί νομίζετε ότι το Κράτος είσθε εσείς", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δυναμικός Μητροπολίτης Σισανίου.
Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος, αναφέρει: "Επιτεθήκατε εναντίον ενός θανόντος Αρχιεπισκόπου και ενός ενεργεία Μητροπολίτου με ασυνάρτητα λόγια. Ζηλέψατε «του κισσού το πλάνο το ψήλωμα». Νομίζετε ότι γίνεσθε σπουδαίος βρίζοντας και υποτιμώντας τους όντως σπουδαίους."
Μιλάτε για παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς. Σας προτείνω ευθέως να ανταλάξουμε το μισθό μας. Να πάρετε εσείς το δικό μου «παχυλό» μισθό και να μου δόσετε το δικό σας. Μιλάτε για οδηγούς. Σας προσφέρω το δικό μου οδηγό. Θα γίνετε τότε πολύ σπουδαίος γιατί θα έχετε οδηγό Δεσπότη. Μιλάτε για Γραμματείς. Πρόκειται για Γραμματείς υπαλλήλους υπηρεσιών και όχι προσώπων.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, τονίζει: "Μπορείτε όμως να μου πείτε ο κάθε Υπουργός και ο κάθε Βουλευτής πόσους προσωπικούς υπαλλήλους έχει; Το θέμα της μισθοδοσίας των Ιερέων δεν είναι καλωσύνη της Πολιτείας, αλλά συμβατική της υποχρέωση. Ψεύδεσθε ισχυριζόμενος ότι μόνον στην Ελλάδα η Πολιτεία μισθοδοτεί τους Ιερείς η αγνοείτε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μήπως η δική σας φορολογία πρέπει να γίνει ισότιμη με τη δική μας; Υπάρχουν πάρα πολλοί Ιερείς που απλά και ταπεινά προσφέρουν πολύ περισσότερο σημαντικές υπηρεσίες στο λαό από τις δικές σας"
Αυτά προς το παρόν και είμαι έτοιμος και για την συνέχεια εάν χρειασθεί".


από ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

3 σχόλια:

Ἐρευνητὴς είπε...

Aυτοί όλοι θέλουν να τους στείλουμε στο Σατανά για να τους παιδέψει ώστε να μάθουν να μη βλασφημούν : ὧν ἐστιν Ὑμέναιος καὶ Ἀλέξανδρος, οὓς παρέδωκα τῷ σατανᾷ, ἵνα παιδευθῶσι μὴ βλασφημεῖν (Α΄Τιμ.1,20)

π Παντελεήμων είπε...

Αυτοί είναι ήδη εγκλωβισμένοι στην κόλαση της αλαζονείας τους.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Το τέλος του Σηφουνάκη θα είναι κακό όπως αυτών που εδίωκαν μετά μανίας την Εκκλησία διότι είναι αποδειγμένα σύγχρονος πολέμιος της Εκκλησίας. Αν υπήρχε Σύνοδος θα τον αφόριζε. Ο Σωτηρόπουλος ορθόδοξος θεολόγος είναι αφορισμένος και ο Σηφουνάκης όχι. Αυτό είναι βλασφημία.