ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2015

Κυριακή μετά τα Φώτα

Κυριακή μετά τα Φώτα σήμερα! 

Το ευαγγέλιο στον απόηχο της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων. 


Μετά την σύλληψη του Ιωάννου, πού σηματοδοτεί το τέλος της παλαιάς διαθήκης και των προφητών, ο Χριστός κάνει κάτι δυναμικό. Αφήνει την Ναζαρέτ,όπου δεν βρήκε ανταπόκριση από τους δικούς του και κατοικεί στην παραθαλάσσια Καπερναούμ. 

Αυτή η πράξη προφητεύτηκε από τον Ησαΐα, ως ανατολή και ζωή για καθήμενους εν σκότει και σκιά θανάτου. 

Ο Χριστός δεν πήγε στα Ιεροσόλυμα, την πόλη των προσδοκιών και της θρησκείας, αλλά στην Γαλιλαία των εθνών. Στους "κακούς" της υπόθεσης. Σαν φως μέσα στο σκοτάδι και σαν ζωή μέσα στο θάνατο. Νέα πατρίδα του γίνεται ο τόπος της αμαρτίας.

Το κήρυγμα Του το πρώτο είναι διπλό: Πρώτον καλεί σε μετάνοια, αλλαγή τρόπου ζωής. Δεύτερον, κηρύσσει την νέα εποχή: την βασιλεία των ουρανών. Βασιλεία των Ουρανών είναι ο ίδιος. 

Ο Χριστός δεν έφερε θρησκεία και ιδέες στον κόσμο. Αποκάλυψε τον Εαυτό Του ως οδό σωτηρίας.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός πού το κάνει μέσα στην ιστορία και αυτό είναι αυθεντικότητα. Δεν είναι προφήτης και διδάσκαλος μιας νέας θεωρίας, αλλά η Αποκάλυψη του μοναδικού Θεού στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου

ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση

ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.
Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στον υποφαινόμενο ιστολόγο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιώ, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσω.

Ευχαριστώ.