ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2009

Ένα συγκλονιστικό κείμενο των Ινδιάνων Σιού για τους "λευκούς χριστιανούς"


Το αίμα των ιθαγενών του Νέου Κόσμου που σφαγιάστηκαν από τους "χριστιανούς" της Δύσης στο όνομα του Ιησού και του λεγόμενου απ'αυτούς "πολιτισμού Του" , πολιτισμού επιβαλομένου με τη φωτιά και το σπαθί, κατ'ουσίαν πολιτισμού του μαμωνά, μοιάζει με εκείνο το Γραφικό αίμα του Άβελ που βοά προς τον Κύριο από τη γη. Ολόκληρες φυλές εξοντώθηκαν, λεηλατηθηκαν, εξανδραποδίστηκαν και δεν έφτανε η φιλότιμη προσπάθεια ολίγων ιεραποστόλων για να φυλαχθεί η αξιοπρέπεια του "δυτικοχριστιανικού πολιτισμού". Και εύστοχα παρατηρεί κάπου ο Φ. Κόντογλου αναλογικά, αναφερόμενος στους νέγρους της αφρικανικής ηπείρου και τις εμπειρίες τους με τους παπικούς "ιεραποστόλους του Ιησού" , πώς στην φαντασία αυτών των ανθρώπων ο διάβολος δεν θα έχει μαύρο χρώμα αλλά λευκό...

Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται σε δήλωση των ινδιάνων Sioux και είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης που διαμόρφωσαν για τους Ευρωπαίους χριστιανούς :

[Λέω:] "Αν ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σκότωνε χίλιους ινδιάνους χορευτές, δεν θα είχαμε πια προβλήματα". Καταλαβαίνω απο την γλώσσα που χρησιμοποιείς ότι είσαι "Χριστιανός" και είσαι πρόθυμος να κάνεις οτιδήποτε για να διαδώσεις το εργο του Χριστού. Είσαι, χωρίς αμφιβολία, ένας πιστός του Σωτήρα των λευκών, αλά αρνείσαι να δεχτείς πως και οι Ινδιάνοι μπορούν να έχουν τον δικό τους "Μεσσία". Οι Ινδιανοι δεν συμπάθησαν ποτέ την Χριαστιανική θρησκεία όπως κηρρύσεται και εφαρμόζεται από τους λευκους. Θέλεις να μάθεις τον λόγο γι' αυτό; Γιατί ο καλός πατέρας όλων, μας έδωσε μια καλύτερη θρησκεία - μια θρησκεία που έχει μόνο καλά και τίποτα κακό, μια θρησκεία που είναι σύμφωνει με τις ανάγκες μας. Λέτε πως αν είμαστε καλοί, υπακούμε στις δέκα εντολές και δεν κάνουμε πια αμαρτίες, θα μας επιτραπεί στο τέλος να καθίσουμε πάνω σ' έναν άσπρο βράχο και να τραγουδάμε ύμνους στο Θεό για πάντα και να κοιτάμε από ψηλά τους ειδολολάτρες πατέρες μας, τις μητέρες, τους αδελφούς και τις αδελφές μας που θα ουρλιάζουν στην κόλαση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Ο ηθικός κώδικας που εφαρμόζει η λευκή φυλή δεν μπορεί να συγκριθεί μ' αυτον των Ινδιάνων. Δεν πληρώνουμε ούτε δικηγόρους ούτε ιεροκύρηκες, αλλά δεν έχουμε ούτε το 1/10 απο τα εγκλήματα που έχετε εσείς. Αν ο Μεσσίας μας πραγματικά έρθει, δεν θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε με το ζόρι στην πίστη μας. Δεν θα δέσουμε ποτέ να κάψουμε αθώες γυναίκες στο πάσαλο, ούτε θα κόψουμε άντρες κομμάτια τραβώνατας τους με τα άλογα, γιατί αρνιούνται ν' ακολουθησουν στους χορούς μας των Πνευμάτων. Εσείς οι λευκοί άνθρωποι έχετε εναν Μεσσία ακόμα κι αν πρέπει να πιστέψει κανείς στην ιστορία, σχεδόν κάθε έθνος είχε από έναν. Είχατε δώδεκα Απόστολους, εμείς έχουμε μόνο έντεκα και μερικοί από αυτούς είναι κιόλας στις στρατιωτικές φυλακές σας. Είχαμε ακόμη και μια παρθένο Μαρία και είναι κι αυτή στις φυλακές σας. Ανυπομονείτε να πιάσετε στα χέρια σας τον Μεσσία μας, για να τον ρίξετε κι αυτόν στα σίδερα. Ίσως να κάνετε κάτι τέτοιο, ίσως πραγματικά τον σταυρώσετε όπως κάνατε και με τον Άλλο, μα δεν μπορείτε να αδηγήσετε τους Ινδιάνους στην χριστιανική θρησκεία αν δεν μολύνετε το αίμα τους με το αίμα των λευκών. Ο ουρανός του λευκού ανθρώπου είναιαποκρουστικός για την φύση του Ινδιάνου και αν η κόλαση των λευκών σας βολεύει, γιατί όχι, μπορείτε να την κρατήσετε. Σκέφτομαι ότι θα έχετε αρκετούς λευκούς παλιανθρώπους να την γεμίσετε."

(το κείμενο copy από http://clubs.pathfinder.gr/Wakan_Tanka)

Ας προσέξουμε και εμείς οι ορθόδοξοι να δίνουμε συνεχώς καλή μαρτυρία στους εκτός της εκκλησίας ανθρώπους. Αλλιώς θα είμαστε αναπολόγητοι απέναντι στο μεγάλο υπέρ πάντων των εθνών θύμα του Σταυρού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας....θαυμάσιο το ντοκουμέντο/κείμενο....μπράβο σας
μαργαριτα

lambros είπε...

Σεβαστέ πάτερ ,

άραγε, ποιος δεν θυμώνει για τις θηριωδίες και εκείνες και άλλες παγκοσμίως ? . Σίγουρα οι άνθρωποι μεταφέρουν τον απερίγραπτο πόνο όλων των ιθαγενών. Από εκεί και πέρα, ο Θεός να οικονομήσει και να αγκαλιαστούν οι άνθρωποι αυτοί κατά τον ένα , ή τον άλλο τρόπο, ώστε να δούν το ''παντού τα πάντα'' απ τα βάθη των αιώνων. Να δουν ομοίως, ότι άλλο η Αποκάλυψη μιάς Αλήθειας, όπως είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός και άλλο εμείς οι φορείς, που δηλώνουμε πρεσβευτές της . Άραγε ευθύνεται η Αλήθεια για το άν εμείς την αντιλαμβανόμαστε κατά Χριστό, ή αντίθετα κατά το δοκούν? Άν ευθυνόταν, τότε δεν είναι που θα ήταν μαγεία, μη γένοιτο και κατάργηση της ελευθερίας του αυτεξουσίου, δηλαδή ρομποτάκια, όχι πρόσωπα που συνειδητά επιλέγουν ?.
Ευτυχώς, κάπως διασώζεται, η κατά τα άλλα κατανοητή για το ύφος ισοπέδωση του άρθρου τους , όταν λέει πως '' ....δεν συμπάθησαν την Χριστιανική θρησκεία , όπως κηρύσσεται και εφαρμόζεται απο τους λευκούς '', αλλά πριν και μετά, υπάρχει αρκετή σύγχυση και ασάφεια .
Δεν θα τους τα πούμε αυτά, μετά από όσα πάθανε οι άνθρωποι- Ο Θεός να φωτίζει και εμάς - τα λέμε από ιερή υποχρέωση μεταξύ μας, σωπαίνουμε, σκύβουμε το κεφάλι και κλαίμε μαζί τους .-
Ευλογείτε πάτερ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ζητώ συγγνώμη, αλλά σ' αυτό το τρομερό post - που τόσο πληγώνει την καρδιά μου και ασφαλώς τις καρδιές πολλών από μας, γι' αυτό και άριστα πράξατε που το αναρτήσατε, για να συνειδητοποιούμαστε - νιώθω ότι πρέπει να αντιπαραθέσω αυτό:
Επιστολή Ορθόδοξου Χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους:
http://o-nekros.blogspot.gr/2010/09/blog-post_9502.html
Επίσης, υπενθυμίζω ότι 500.000 Ινδιάνοι της Γουατεμάλας ήρθαν στην Ορθοδοξία, αλιευμένοι από το Θεό ασφαλώς. Αυτοί φυσικά διέκριναν τη διαφορά ανάμεσα σε μας τους ανάξιους χριστιανούς και στην Αλήθεια, διαφορά που ενίοτε και μεις οι "χριστιανοί" αδυνατούμε να διακρίνουμε και φεύγουμε εκτός Εκκλησίας.
Σας ευχαριστώ. Ο Θεός μαζί σας, και με όλο τον κόσμο.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Σε ευχαριστούμε Νεκρέ μου