ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Κύμβαλα αλαλάζοντα

Το blog αυτό δεν συνηθίζει την πολεμική ενάντια σε οποιοδήποτε ιδεολόγημα,φιλοσοφία,θρησκεία παρά μόνο όταν συντρέχει ειδικός λόγος και χωρίς να αμφισβητείται το δικαίωμα ελεύθερου λόγου του άλλου.

Παρ'όλα αυτά παραθέτω μια διακήρυξη-αρχή-προμετωπίδα που βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο στο site των δωδεκαθεϊστών προς ... ευωχίαν και ομαδική ανατριχίλα:

"Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει την μοίρα του κατηγορουμένου. Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού.

Ο Έλλην σκληρός απέναντι στον εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στον εχθρό. Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν. Μόνο μία σκέψη, έναν σκοπό έχει στο μυαλό του ο Έλλην Πολεμιστής: Αμείλικτη εξόντωση των εχθρών του Έθνους και του Ελληνισμού. Για τον Έλληνα υπάρχει μία μόνο ευχαρίστηση: Η ολοκληρωτική νίκη στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με ψυχρή λογική, μακιαβελλική ηθική και ακούραστη καταδίωξη του στόχου, ο Έλλην Πολεμιστής πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει και να εξολοθρεύσει οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνισμού.
(http://www.hellenicreligion.gr/)



Μπρρρ...
Ήρεμα ω "παίδες ελλήνων" ! Άντε τώρα να μην κάνει κανείς τον συνειρμό...
Μπορεί να μην τον κάνει;
Δεν μπορεί...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α, εγώ συνήθισα. Πάντοτε έτσι είναι οι προγονόπληκτοι τούτοι.Ας προσπεράσουμε...

Κυριάκος είπε...

Η ανάρτηση αυτή υπάρχει μερικά χρόνια εκεί. Την είχα δει κι εγώ πριν πολύ καιρό.
Ωστόσο κάθε φορά που την επικολούσα σε κάποια συζήτηση με μερικούς «πατρώους», η αντίδραση τους ήταν αποδοκιμαστική προς αυτήν την ανάρτηση.
Θα δείξει.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που μονοπωλούν τον ελληνισμό και είναι άκρως μπερδεμένοι.

Το να είσαι Ελληνας (και είμαστε) είναι εθνική και όχι θρησκευτική ιδιότητα.

Το αξίωμα "οτι αρχαιοελληνικό υπέροχο" κρίνεται ανιστόρητο, καθώς όλοι οι πολιτισμοί έχουν και τα μελανά τους σημεία, καθώς δεν είναι ιδανικοί.

Το δωδεκάθεο ήταν η διαρκής αναζήτηση και αγωνία των Ελλήνων για τον θείο παράγοντα και ήταν καλό για την εποχή του.
Ομως από την στιγμή που φανερώθηκε στους ανθρώπους ο αληθινός Θεός,τελείωσε η μεταβατική εποχή αναζήτησης και μαζί της και η αναγκαιότητα των έτσι κι αλλιώς επινοημένων "θεών".

Παραμένουμε Ελληνες αλλά χριστιανοί πλέον.
Και είναι και τα δύο αληθινά!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Έλενα έχω αύριο ένα κλασσικό κείμενο γι'αυτό το θέμα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευλογείτε πάτερ

Περιμένουμε με χαρά το κείμενο :)