ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Θές να είσαι καλός παπάς και να τυγχάνεις του σεβασμού των ευσεβιστών χριστιανών;


Θές να είσαι καλός παπάς και να τυγχάνεις του σεβασμού των ευσεβιστών χριστιανών ήτοι των καθαρών και εκλεκτών του Θεού;

-Άρχισε να επικρίνεις για την αισχρή του ενδυμασία κάποιον ανυποψίαστο και απαίδευτο χριστιανό και συγκάλεσε αρρωγούς στην θεάρεστη προσπάθεια τους παρακείμενους υπερχριστιανούς.

-Θύμησε του στην εξομολόγηση ή καλύτερα από άμβωνος διάφορες σεξουαλικές διαστροφές και πράξεις πού πρέπει να αποφύγει. Αν μάλιστα δεν έχουν περάσει καν από το μυαλό του, τόσο το καλύτερο. Πρόλαβες το...κακό!

-Ακόμα καλύτερα, επιδόσου από άμβωνος εις ακρόασιν πάντων και μάλιστα πριν από την θεία μετάδοση, σε μία ακατάσχετη ...μηρολαγνική σεξολογία, ρίχνοντας παράλληλα έντονα βλέμματα σε μερικούς ακατακάλυπτους χριστιανούς.

- Μην ξεχάσεις παρουσία αρχών να πολιτικολογήσεις εν εξάρσει και φυσικά μεροληπτικώς υπέρ "πατριωτικών" πολιτικών ιδεωδών. Ομοίως καλόν είναι να σοσιαλίζεις και λιγάκι... τώρα π'αλλάξαν οι καιροί και αλλαξοφορέθη η Μαριορή.

- Καλύτερα να καλλιεργείς τον τρόμο προς αποφυγήν αμαρτιών και τόνωση εγρηγόρσεως, εμμονοληπτικώς και κατά Κυριακήν διδάσκοντας περί κολάσεως,καζανιών, δαγκάνων και βλασφήμων αριθμών ως το 666. Χρήσιμο είναι να ονοματίζεις τους κολασμένους για να μην υπάρξει ουδεμία παρανόηση.Επίσης, να παραβλέπεις τεχνηέντως πώς οι πατέρες φέρθηκαν με διάκριση στα συγκεκριμμένα θέματα. Τότε ήταν αρχαίοι οι καιροί, νυν δε ο καιρός εγγύς.

-Ζήτα συχνά και εντατικά χρήματα για στολισμούς αιθουσών και προσκυνηματικές εκδρομές ή αλλαξιές της εκκλησίας. Μην μεριμνάς για τους φτωχούς. Άλλωστε ο Χριστός είπε: " Τους φτωχούς πάντοτε θα έχετε μαζί σας,Εμένα όχι". Έτσι μην αφήσεις την αγία τράπεζα να κρυώνει ασκέπαστη και το καντήλι να διψά δίχως ελαιόλαδο ΑΑΑ.

- Προσπάθησε να έχεις επιτηδευμένη και προσεχτική εξωτερική συμπεριφορά. Οι απλοϊκοί και ανεπιτήδευτοι χριστιανοί είναι συνήθως θρασείς και απαίδευτοι. Ο πολύς λαός που χυδαϊζει γλωσσικά και συμπεριφοριστικά είναι a priori για την κόλαση. Άλλωστε επικατάρατος εστί, μη γνωρίζων τον νόμον του Θεού.

-Όταν πρόκειται για νέους, μην διστάσεις να υπερτονίσεις την διάκριση και πανσοφία που πάει σετ με την ηλικία σου,όπως και την ευσέβεια της γενεάς σου, σε αντίθεση με τους σημερινούς ασώτους και απνευμάτιστους νέους.

- Να θεολογείς τα μέγιστα και υψηλά και μάλιστα να διανθίζεις τα κηρύγματα σου με κορυφαίες ατάκες γνωστών αντιχρίστων κοσμικών φιλοσόφων. Άλλωστε ότι δεν είναι ενάντια μας είναι με το μέρος μας,κατά το αγιογραφικό εκείνο. Προέχει ο εντυπωσιασμός!

-Να παραμείνεις αμέτοχος των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων και των ανθρωπίνων προβλημάτων, όπως η φτώχεια,τα ναρκωτικά,οι εκτρώσεις κτλ. Σε κάθε πρόσφορη περίσταση τόνιζε το θυμοσοφικό και ευσεβοφανές:" όπως στρώνει ο καθείς κοιμάται". Μην ξεχάσεις να βγάλεις πύρινα κηρύγματα κατά τωνμεθύσων,αστέγων,πρώην φυλακισμένων, αγάμων μητέρων και των ναρκομανών, που είναι τα κατακάθια της κοινωνίας και προκλητικοί για τις πράξεις τους.¨Οταν τους συναντήσεις να χτυπιούνται "υποκριτικώς" στις πλάκες της εκκλησίας, κοίταξε τους επιτιμητικά και με νόημα. Βγάλε και ένα κατάλληλο λογύδριο για την ...Κασσιανή(δεν πειράζει που η Κασσιανή είναι άσχετη με το θέμα, οι πολλοί το αγνοούν).

-Μην καταπιάνεσαι με "απαγορευμένα θέματα". Και μόνο η μνεία τους, έστω και αν διαφωνείς ορθοδόξως και κατά την χριστιανική ηθική, είναι ικανή να σπιλώσει ανεπανόρθωτα το image σου.

- Βρίζε τους άλλους ιερείς και τον επίσκοπο σου, από φυλακής πρωΐας μέχρι νυκτός. Άλλωστε ..."το ίδιο έκαναν και οι άγιοι"(!!!).

- Κάνε μια επίτροπη από ψωμωμένες γυναίκες και ανδρείους χριστιανούς(προτιμώνται οι μυστακοφόροι ως ευλαβέστεροι),οπλιστείτε με λάβαρα και σταυρούς και σπάστε στον ξύλο τον αιρετικό ή τον ομοφυλόφιλο της γειτονιάς σας.
Σημ. το ξύλο να είναι μετά μουσικής, ήτοι ψαλμοί επινίκιοι(τύπου τη υπερμάχω στρατηγώ) κλπ. Σε περίπτωση που σας τύπτει η συνείδηση σας για την πράξη ή την εκμετάλλευση των εν λόγω ύμνων, σκεφτείτε πώς οι γνήσιοι χριστιανοί είναι αντρακλαράδες. Αποδιώξτε ούτως τον πειρασμό.

-Νήστευε και την Κυριακή.Διάβαζε την αγία επιστολή και την αποκάλυψη της παναγίας. Τίμα μόνο τους ιερείς που σου μοιάζουν. Ονόμαζε αδιάκριτα αιρετικούς κανονικούς επισκόπους και ιεροκήρυκες της εκκλησίας, αντικαθιστώντας την Ιερά Σύνοδο που ..."καθεύδει μακαρίως" και μάλιστα πληροφόρει και τους άλλους. Καταπίεζε τα παιδιά και την γυναίκα σου, για να αρέσεις στους αδελφούς σου.Πίστεψε πώς είσαι απόστολος του Χριστού και νιώσε περήφανος για την αυθεντική σου αποστολή.

- Λάβε την αποκλειστικότητα ερμηνείας των γραφών και σύγχρονων γερόντων. Μάλιστα, λάβε έναν άκακο και άγιο γέροντα ως σημαία και διατυμπάνιζε το μεγάλο γεγονός πώς είσαι πνευματικοπαίδι του.

- Τέλος, ζήτα γλυκανάλατους νεωτερισμούς και συναισθηματολογικές καινοτομίες στην λατρεία, για να είναι όλα πιό βολικά και ζαχαρένια για μας τους εκλεκτούς των χριστιανών. Ονομάτισε παραδοσιολάγνους και φανατικούς τους αντιφρονούντας. Ψάξε τις αδυναμίες τους,χτύπα τους και απέκλεισε τους από το δικαίωμα αντιδράσεως τους πλανεμένους,βρε αδερφέ!






Ο Κύριος να μας ελεεί όλους! Ταπείνωση,ταπείνωση και πάλι ταπείνωση!

3 σχόλια:

π.Γεώργιος-Προσκυνητής είπε...

π.Παντελεήμωνα.Πολύ όμορφο το άρθρο σας.Ανατριχιασα σκεπτόμενος ανάλογα περιστατικά.Κυρίως αυτά τα ηθικιστικά κεραυνοβολήματα από αμβώνος του στυλ...''εμείς όταν ήμασταν νέοι...''εμείς τα χρόνια εκείνα''...''οι νέοι στην εποχή μας...είναι ότι πιο αποκρουστικό.
Καλόν αγώνα στη συνέχεια και συγχαρητηρια για το ενδιαφέρον μπλόγκ σας

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Δυστυχώς πάτερ μου,εφτασα στο σημείο να κρίνω και κατακρίνω. Τόσο πολυ φούσκωσε η καρδιά μου. Και όλα τα παραπάνω επί του πραγματικού!
Εύχεσθε!

Πεφτάγγελος είπε...

λίγο δακρύσαμε απο τα γέλια!