ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2009

Γ΄ Χαιρετισμών


"Χαίρε δένδρον αγλαόκαρπον , εξ'ου τρέφονται πιστοί"

4 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Πάτερ καλημέρα. Επειδή βλέπω ασχολείστε με το ιντερνέτ θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έχετε υπόψιν το blog wwwroides.wordpress.com ? Eίναι ένα άκρως αντιχριστιανικό μπλόγκ που τα βάζει με την Εκκλησία, τους Αγίους και τους κληρικούς. Υπάρχει εκεί κάποιος με ψευδώνυμο "Λασκαράτος" που σχολιάζει με μεγάλη επιθετικότητα τα της Εκκλησίας. Μου κάνει εντύπωση η βαθειά γνώση του ανθρώπου αυτού για τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Μήπως πρόκειται για πρών κληρικό που "πέταξε τα ράσα" αυτοαποσχηματίστηκε δηλαδή και τώρα παίρνει κατα κάποιο τρόπο "εκδίκηση" γράφοντας πύρινα άρθρα εναντίον της Εκκλησίας? Μήπως πρόκειται για Θεολόγο που για τον α' ή β΄τρόπο έχει απογοητευτεί από την κατάσταση στην Εκκλησία , έχει γίνει άθεος και τώρα την πολεμάει μέσω του internet? θέλετε πάτερ να κάνετε κάποιο σχόλιο για αυτά που σας γράφω διότι από το λίγο που διάβασα στο blog aυτό του Ροϊδη έχω σκανδαλιστεί.

π.Παντελεημων είπε...

Στέφανε, καλή σου μέρα.
Άσε τον κόσμο στη...χαρά του. Ο καθένας όπως ευαρεστείται. Γενικά, δεν μ'αρέσουν αυτά τα blogs γιατί είναι χώροι όχι οικοδομής αλλά πολεμικής. Και εξηγούμαι παραβολικώς. Ας πούμε είσαι ολυμπιακός και φτιάχνεις ένα blog για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν είσαι φανατισμένος είναι ένα blog θετικής ας το πούμε διάθεσης. Αλλά να είσαι ολυμπιακός και να φτιάχνεις ένα blog για να βρίζεις νύχτα και μέρα τον ΠΑΟ είναι ένα blog του οποίου ο blogger ή κινείται από σκοπιμότητες ή έχει άγρια πετριά και πραγματικά τον λυπάμαι.
Εγώ δεν τον έχω τον Ροϊδη και τον Λασκαράτο για αγνωστικιστή ή άθεο που όλως τυχαίως εκφράζει τις απόψεις του μέσα σε όλα τ'άλλα. Μάλλον φιλοπαγανιστή τον κόβω αν κρίνω από την κλάκα σχολιαστών που δρα δια της πλαγίας οδού.
Ας φτιάξει ένα blog με αρχαίους θεούς και ήρωες να περνάμε να διαβάζουμε κανένα διδακτικό μύθο.
:)

Αυτά και δεν συνεχίζω. Ο καθένας άλλωστε έχει το δικαίωμα να γράφει και να λέει ότι θέλει. Όπως επίσης δικαίωμα έχουμε εσύ και εγώ να τον κρίνουμε όπως θέλουμε και να γράφουμε επ'αυτού ότι θέλουμε. Πολύ κακώς κάνεις πάντως που σκανδαλίζεσαι.

Αυτοί την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας.
Καλή ανάσταση.

Vater Panajiotis είπε...

Το υπέρτατο γέλιο (ή γελοίο)για μένα είναι πως οι "παγανιστές" είναι ταυτόχρονα οπαδοί της...επιστήμης και του...Ορθού Λόγου..

Καλή δύναμη για τους Χαιρετισμούς. Την ευχή σου,πάτερ.

π.Παντελεημων είπε...

Γενικά, πάτερ, ότι τους φαίνεται χρήσιμο στην πολεμική τους το επιστρατεύουν.

Επίσης . Την ευχή σου.