ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Μαρτίου 17, 2009

Τετράδια Φοίνιξ




Οι μεγαλύτεροι θα τα θυμάστε σίγουρα. Εγώ μόλις τα πρόλαβα και μάλιστα σε χρήση από μεγαλύτερα παιδιά , που πήγαιναν ήδη σχολείο. Θυμάμαι μου έκαναν φανταστική εντύπωση τα θέματα του εξωφύλλου τους: από την ιερά και την ελληνική ιστορία. Στο οπισθόφυλλο η φίρμα: Φοίνιξ Πειραιεύς. Σήμερα , ένα συγγενικό μου πρόσωπο μου χάρισε κάμποσα απ'αυτά. Δεν ξέρω για την αισθητική τους, αλλά η χρήση και η διάδοση τους μια συγκεκριμένη εποχή ομιλεί για πολλά. Μετά ήρθε το μπλε πλαστικό το άψυχο και σήμερα ότι άλλο φανταζύ και απρόσωπο μπορείς να φανταστείς. Ο "Μπομπ ο σφουγγαράκης" ας πούμε..

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Το Κρυφό Σχολειό, που απεικονίζεται στο δεύτερο τετράδιο, αμφισβητείται έντονα -δυστυχώς- σήμερα, και όχι μόνο από την κα. Ρεπούση.

Έχουμε υποχρέωση να επαναδιδάξουμε με αξιόπιστο τρόπο την αληθινή Ελληνική μας Ιστορία και να πείσουμε τους αμφιβάλλοντες με ευγένεια, αλλά και με επιχειρήματα και δυναμισμό. Οι δυνατοί ας γίνουν μπροστάρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Τα θυμάμαι....θυμάμαι όμως ότι τα έντυνα με μπλε χαρτί και ετικέττα λευκή με το ονοματεπώνυμο και την τάξη που φοιτούσα...δεν ήμουνα πειθαρχημένη ούτε ποδιά φόρεσα ποτέ και στις παρελάσεις πάντα ήμουν άρρωστη...με έσωζε ότι ήμουν επιμελής....καλημέρα σας
μαργαριτα