ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2012

πένθος χαρωπόν(νέο ιστολόγιο)


Ξεκινάω  μία ταπεινή προσπάθεια ανθολόγησης εκκλησιαστικών και θύραθεν κειμένων της υψηλής τέχνης της Ποιήσεως, για όποιον ενδιαφέρεται να σκύψει στον βαθύ λογισμό των μυστικών λογισμών και της ακρότατης περιπέτειας των μη κοινών ανθρώπων, πού λέγονται ποιητές. 

Το ιστολόγιο αυτό το έφτιαξα για τον εαυτό μου πρώτιστα.Είναι μια ευκαιρία να συμπεριλάβω σε ένα διαδικτυακό "τετράδιο", ό,τι αγγίζει την ψυχή ουσιαστικά, από το πιό τίμιο μαργαρίτη, έως το πλέον ευτελές συναίσθημα, πού όμως ουσιαστικοποιεί την σκέψη και αφήνει έστω το ελάχιστο ίχνος του, στον ψυχισμό και την καθημερινότητα του βίου .

Το ιστολόγιο αυτό δεν διεκδικεί καμία πρωτοτυπία ή ιδιαίτερη αξίωση. Υπάρχει για να υπάρχει και θα εμπλουτίζεται  καθημερινά σαν ένα μικρό κέρασμα.Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην ανάγνωση και στην εντρύφηση της διαδικτυακής ποιητικής περιπλάνησης. Άλλωστε είναι δημόσιο.Στο νέο ιστολόγιο θα φιλοξενηθούν και ποιήματα πού αναρτήθησαν κατά καιρούς εδώ. Το θεωρώ όμορφο και χρηστικό να τα έχω κάπου μαζεμένα.

πένθος χαρωπόν= η βαθιά συναίσθηση και το υπέροχο βίωμα της μακαρίας χαρμολύπης , πού υπάρχει και εγκρύπτεται στην ορθόδοξη πνευματικότητα. Αφορμή ένας στίχος του Ν. Καρούζου, από το ποίημα "απολέλυσαι της ασθενείας σου". Όλοι οι ποιητές , είτε το γνωρίζουν , είτε το αρνούνται,είτε το αγνοούν είναι λίγο πολύ χαρμολυπικοί.Η μακαρία χαρμολύπη όμως εντοπίζεται απόλυτα μόνο στους βιωματικούς μυστικούς της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Το ιστολόγιο αφιερώνεται και τίθεται υπό την σκέπην του αγίου Ποιητού Ρωμανού του Μελωδού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: