ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Οι Ευρωπαίοι διώχνουν τον Χριστό με κάθε τρόπο




Ό Χριστός με τη διδασκαλία του συνέβαλε στην πρόοδο της Ευρώπης; Ή Ευρώπη ευχαρίστησε τον Χριστό;
Αδελφοί μου, αυτά τα ερωτήματα μπορούν να αποτελέσουν θέμα μελέτης και διδαχής. Τί προσέφερε ό Χριστός στην Ευρώπη; Τα πάντα. Οι ευρωπαίοι ανέμεναν πολλά από τον Χριστό και Αυτός τούς έδωσε περισσότερα από όσα εκείνοι περίμεναν. Τούς πρόσφερε τα πάντα.
Ό Χριστός απάλλαξε την Ευρώπη από τον σκοταδισμό της αθεΐας και την μωρία της ειδωλολατρίας. Αύτη ή φράση είναι σημαντική για όποιον μπορεί να καταλάβει τί είναι ειδωλολατρία και τί είναι αθεΐα. Για οποίον δεν μπορεί να την κατανοήσει θα την εξηγήσω περισσότερο.
Ό καιρός της αθεΐας και της ειδωλολατρίας στην Ευρώπη ήταν μία περίοδος σκοταδισμού. Μια κατάσταση παρόμοια μ' αυτή πού υπάρχει στις μαύρες φυλές, πού ζουν στην Αφρική.
Αθεΐα και ειδωλολατρία σήμαινε: Θεολογία δίχως τον αληθινό Θεό, γάμοι χωρίς ηθική και κοινωνία δίχως ευσπλαχνία για τον συνάνθρωπο.
Με μια λέξη αθεΐα και ειδωλολατρία σήμαινε ζωή χωρίς ουσία και θάνατο χωρίς ελπίδα.
Παράλληλα υπήρχε συνεχής φόβος για θεούς τρομακτικούς των οποίων το θυμό προσπαθούσαν να κατευνάζουν με αιματηρές θυσίες, είτε ζώων είτε ανθρώπων. Σκοτάδι και μωρία επικρατούσε στις φτωχές χωριάτικες καλύβες, αλλά και στον περίβολο των παλατιών. Ό σατανάς κυριαρχούσε στην Ευρώπη μέχρι ό Χριστός να εμφανιστεί. Όλοι οι ευρωπαίοι ήταν άρρωστοι στην ψυχή και στο σώμα, όπως οι λεπροί. Όταν λοιπόν ό Χριστός εμφανίστηκε σ' αυτό το ευρωπαϊκό νοσοκομείο και τρελοκομείο μίλησε στην Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο πού μίλησε σε εκείνη την άρρωστη, για δεκαοχτώ χρόνια γυναίκα, από δαιμονικό πνεύμα. Ήταν κυρτωμένη και δεν μπορούσε να ισιώσει το σώμα της. Όταν την είδε ό Ιησούς της φώναξε και της είπε: Ευρώπη απαλλάσσεσαι από την αρρώστια σου. Έτσι με μιας ή Ευρώπη, όπως ή γυναίκα, ορθώθηκε, συνήλθε, διαφωτίστηκε, εξαγνίστηκε, εκπολιτίστηκε. Ή Ευρώπη σαν το φυλακισμένο πού ξαφνικά ανοίγει ένα παράθυρο στο κελί του, φωτίστηκε. Ό Χριστός έδωσε την εξουσία στους βαπτισμένους λαούς της να βαπτίζουν και άλλους σ' όλη τη γη. Τούς έδωσε την εξουσία αφού ήταν αγιασμένοι από Αυτόν, να αγιάζουν άλλους, και αφού φωτίστηκαν να φωτίζουν τούς υπόλοιπους αδελφούς τους. Να λοιπόν, αυτό το θαύμα των θαυμάτων έκανε ό Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο ερώτημα, με ποιό τρόπο ή Ευρώπη ευχαρίστησε το Χριστό ή απάντηση είναι, πώς δεν τον ευχαρίστησε με φώς, αλλά με σκοτάδι. Τον ευχαρίστησε με θλίψη αντί χαρά. Τον ευχαρίστησε όπως οι Γαδαρηνοί, τούς οποίους ό Χριστός ελευθέρωσε από την δαιμονική Λεγεώνα και εκείνοι τον παρακάλεσαν να φύγει από κοντά τους. Και Εκείνος έφυγε χωρίς να πει μια λέξη. Κατάρα έμεινε σ' αυτή την περιοχή. Ή περιοχή των Γαδαρηνών, πού κάποτε ήταν εύφορη και πλούσια, σήμερα είναι μία γκρίζα καταραμένη έρημος. Οι Γαδαρηνοί παρακάλεσαν τον Χριστό να φύγει από κοντά τους, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν τον παρακαλούν να φύγει, αλλά τον διώχνουν με κάθε τρόπο.

Τον διώχνουν από τα σχολεία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, από την πολιτική, τα φιλμ, την επιστήμη και από την επηρμένη κουλτούρα τους. Τον διώχνουν με τις σκέψεις, με τα λόγια τους και με τα έργα τους, ένας, ένας και όλοι μαζί.
Αν ή περιοχή των Γαδαρηνών, πού από ανοησία οι κάτοικοι της παρακάλεσαν τον Χριστό να φύγει, είχε τέτοια κατάληξη τί θα συμβεί στην Ευρώπη ή οποία δεν τον παρακαλεί, αλλά τον διώχνει από κακία; Τί θα συμβεί στην Ευρώπη;
Τί θα συμβεί στην Ευρώπη πού εγκατέλειψε τον Χριστό και επέστρεψε στον παλαιό, σκοτεινό και μωρό παγανισμό;

Ή απάντηση στο ερώτημα, τί θα συμβεί στην Ευρώπη, πού αρνείται τον Χριστό, υπάρχει έμμεσα στο Ευαγγέλιο. Θα συμβεί το ίδιο πού συνέβη στην Καπερναούμ, πού ήταν πόλη με μεγάλο πολιτισμό, πλούσια, οργανωμένη, χαρούμενη, περήφανη για την ακμή της. Ό Χριστός σφράγισε την πορεία της με τα παρακάτω λόγια: Και εσύ Καπερναούμ πού υψώθηκες ως τα ουράνια θα κατεβείς στα τρίσβαθα του Αδη. Πλην σε βεβαιώνω πώς ό Θεός την ήμερα της κρίσεως θα δείξει μεγαλύτερη επιείκεια για τα Σόδομα παρά για σενα(Ματθ. 11, 23).
Αδελφοί μου, αν στην Ινδία και την Κίνα συνέβαιναν τόσα πολλά και μεγάλα θαύματα όπως συνέβησαν στην Ευρώπη έδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, από παλιά θα μετάνιωναν οι κάτοικοι της και θα γινόντουσαν χριστιανοί.


Στεναχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί όπως ή Καπερναούμ. Οι περήφανοι πύργοι της θα γκρεμιστούν, θα καταστραφούν και οι λεωφόροι της θα μετατραπούν σε τόπους πού θα φυτρώσουν θάμνοι με αγκάθια, όπου θα κάνουν τη φωλιά τους τα φίδια. Στον τόπο πού τώρα ακούγονται φωνές εναντίον του Χριστού, θα ακούγονται κραυγές από κουκουβάγιες και ουρλιαχτά από τσακάλια.
Τη στιγμή πού ή Ευρώπη νόμισε για τον εαυτό της πώς εκπολιτίστηκε, τότε ήταν και πού αγρίεψε. Τη στιγμή πού νόμισε πώς τα ήξερε όλα, τότε ήταν και πού παραφρόνησε. Την στιγμή πού νόμισε πώς απέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ήταν και πού έχασε όλη της τη δύναμη.
Ορίστε αδελφοί μου, το αντικείμενο μελέτης και διδαχής.
Δοξάστε τον Χριστό, τον Θεό, για να σας δοξάσει και αυτός στη βασιλεία των ουρανών. Αμήν.


4 σχόλια:

Andrew είπε...

Nα μη (ξανα)μεταναστευσω δηλαδη στην Ευρώπη? Να κάτσω εδώ να υποστώ την πείνα? Τα παιδιά θέλουν να τρώνε κιόλας...

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

όταν έχεις ισχυρή ταυτότητα και στην κόλαση να πας δεν φοβάσαι τίποτα...
πάντως χτες μιλούσα με ένα φίλο από Γερμανία πού σκεφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα,γιατί λέει τα 1200 ευρω δεν με σωζουνε, εγω δεν μπορω να ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ εξω απο το χωριο μου

Andrew είπε...

Δυστυχώς δεν έχω το σθένος να μείνω στην Ελλάδα και να περιμένω εάν και πότε θα αναστηθεί ο Βατάτζης και πάρουμε την "Πόλη" κλπ κλπ. Απλά το θεωρώ κοροϊδία η δουλειά μου στο εξωτερικό να αμείβεται με 100.000/έτος και στην Ελλάδα να παίρνω 12.000 με πτωτικές τάσεις. Και όλα αυτά γιατί πχ οι καθαρίστριες στις ΔΕΚΟ και τα υπουργεία έπαιρναν 36.000 ευρώ το χρόνο. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θα χάσει τους "σπουδαγμένους" της.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Λυπάμαι αν σου έδωσα την εντύπωση πώς είμαι τόσο ufo ώστε να περιμένω την νεκαρανάσταση του μαρμαρωμενου βασιλιά. Δεν υποστηρίζω να μην πηγαίνει κανείς στην Ευρώπη. Άλλωστε δεν είναι πλέον κλισέ και πραγματικότητα πώς η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά εκτός Ελλάδας;Τέλοσπαντων το πρόβλημα είναι να μην ασπάζεται κανείς την δυτική νοοτροπία εις βάρος της ελληνικοτητας του. Εκεί επικεντρώνεται το θέμα.Το ότι η Ελλαδίτσα τρώει τα παιδιά της δεν είναι κάτι νέο.Όπως επίσης παραμένει αλήθεια πώς δεν σώζεται κανείς εκεί που μπορεί να καταναλώνει. Το ψωμί των παιδιών σου ειναι κατι το ιερό. Κατανοώ απόλυτα την επιλογή σου.