ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δος μου κι εμένα άνεση, Παναγιά μου,
πριν ν’ απέλθω και πλέον δεν θα υπάρχω.(Αλεξ. Παπαδ.)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2010

Ιερώνυμος "Η Εκκλησία δεν είναι αρμόδια να διώξει τους μετανάστες"


Απάντηση για το θέμα το μεταναστών έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σήμερα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατά την έξοδο του από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ», για το θέμα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ζήτησε την άποψη του Αρχιεπισκόπου, όσον αφορά απόψεις Ιεραρχών που αναφέρουν ότι «το ελληνικό αίμα μολύνθηκε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απατώντας τόνισε: «Ελευθερία έχουμε, Δημοκρατία έχουμε, απόψεις έχουμε ο καθένας λέει τα δικά του, η ιστορία θα κρίνει αυτά τα πράγματα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με τους μετανάστες και τη χορήγηση της Ιθαγένειας.

«Τους ξένους, τους μετανάστες δεν τους έφερε η Εκκλησία, αλλά ούτε και η Εκκλησία είναι αρμόδια να τους διώξει! Έργο της Εκκλησίας είναι, ότι όποιος έρθει στην Εκκλησία και χτυπάει την πόρτα της, και ζητά ένα πιάτο φαγητό η μια βοήθεια να σταθεί πλάι τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά ΑΨΟΓΟΣ ο γέροντας!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν το παρακολούθησα το θέμα....ποιός είπε το : «το ελληνικό αίμα μολύνθηκε»;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

o αγιος Καλαβρυτων